Čudo na vidiku u kvalifikacijama za SP iz Južne Amerike: Prvi korak je napravljen kasno sinoć

Velika pobjeda

Čudo na vidiku u kvalifikacijama za SP iz Južne Amerike: Prvi korak je napravljen kasno sinoć

Admin Čaušević

Na pomolu je veliko iznenađenje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u okviru Južne Amerike.

Na pravom putu da ne odu u Katar su Kolumbija i Čile, reprezentacije koje se po individualnom kvalitetu ubrajaju među najboljim u tom dijelu svijeta.

Drugi put u nizu na Mundijalu bi mogao igrati Peru koji je kasno sinoć priredio veliko iznenađenje i to protiv direktnog rivala.

Peruanci su gostovali Kolumbiji. Igrali su srčano, borili su tokom cijelog meča zašto su nagrađeni u samom finišu za veliku pobjedu od 0:1.

Gol odluke vrijedan velikog trijumfa u 85. minuti postigao je Flores. To je Peruancima bila treća pobjeda u nizu.

Sada se ova selekcija probila na četvrto mjesto u grupi te sama odlučuje o svojoj sudbini. U narednom kolu će dočekati trećeplasirani Ekvador.

Dirketan plasman na SP su već izborili Brazil i Argentina. Ekvador ima 24, a Peru 20 bodova. Peti je Urugvaj sa 19 i ova selekcija drži mjesto koje vodi u baraž.

Kolumbija i Čile su trenutno van zone direktnog plasmana i baraža. Do kraja kvalifikacija su ostala još tri kola.

Top Komentari

Chico
Kakva golmanska rinaka je David Ospina.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi