Peru dva puta zabio gol, ali je VAR spašavao Venecuelu
Sudija je dva puta na asistenciju VAR-a poništio golove Peruu

Nogometaši Venecuele na kraju mogu biti sretni sa osvojenim bodom

Peru dva puta zabio gol, ali je VAR spašavao Venecuelu

S. Pašalić, foto: EPA

Venecuela i Peru su odigrali drugu utakmicu Copa Americe, a rezultat je na kraju glasio 0:0.

Iako to rezultat ne govori, utakmica je bila dosta zanimljiva. Peru je do vodstva stigao već u 7. minuti kada je Christofer Gonzales pogodio za 1:0, ali je glavni sudija na intervenciju VAR-a odlučio da poništi gol.

Nakon toga Venecuela je zaigrala nešto bolje te je dominirala na terenu, ali je Peru imao ponovo dobru šansu u 44. minuti kada je Christian Cueva šutirao po sredini gola, ali je golman odbranio njegov šut.

U nastavku je Venecuela ponovo krenula bolje, ali je Peru ponovo u 64. minuti postigao gol, ali je i on na asistenciju VAR-a poništen zbog ofsajda.

Venecuela je u 75. minuti ostala sa deset igrača nakon što je Luis Mago dobio crveni karton, a samo dvije minute kasnije Edison Flores je imao sjajnu priliku da dovede Peru u vodstvo, ali je golman Venecuele Farinez fenomenalnom reakcijom sačuvao svoju mrežu.

Peru je do kraja pokušao doći do gola, ali se rezultat do kraja nije mijenjao. Na tabeli je Brazil prvi sa 3 boda, Venecuela i Peru imaju po 1 bod, dok je Bolivija bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi