Peruanci misle o svemu: U Argentinu nose svoju vodu
Foto: EPA

Ne žele zdravstvene probleme

Peruanci misle o svemu: U Argentinu nose svoju vodu

Peruanska reprezentacija će 6. oktobra odigrati pretposljednji meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Argentine. A u taboru Peruanaca su odlučili da ništa ne prepuste slučaju.

Naime, stručni štab Perua je odlučio ponijeti sa sobom veliku količinu vode i sokova na gostovanje u Argentini, navode mediji iz ove zemlje.

Tehničko osoblje i selektor Perua, Argentinac Ricardo Gareca , razmišljaju o najsitnijim detaljima, te žele da peruanski fudbaleri u što boljem stanju dočekaju meč na La Bomboneri.

Stručni štab je zabrinuti da bi njihovi igrači mogli imati zdravstvenih problema zbog konzumiranja vode iz druge regije, ali i da bi ih neko mogao pokušati otrovati i tako olakšati Argentini put do pobjede, pa će vodu i osvjažavajuće napitke ponijeti iz Lime.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ponijećemo našu vodu, često se dešava da se razbolite kada pijete vodu iz druge države", istakli su iz Fudbalskog saveza Perua.

Peru se trenutno nalazi na četvrtom mjestu južnoameričke kvalifikacione grupe za Svjetsko prvenstvo, posljednjem koje donosi direktan plasman, dok je Argentina, sa istim brojem bodova, na petom mjestu koje vodi u play-off.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi