Dokaz da bi Argentina bez Messija bila katastrofa
Foto: EPA

On briljira, a saigrači nijemo posmatraju

Dokaz da bi Argentina bez Messija bila katastrofa

Svima je odavno jasno da je reprezentacija Argentine ekipa koja zavisi od jednog čovjeka, Lionela Messija. A sinoćnja utakmica Argentine i Venecuele je definitivno pokazala da Messi sam "vuče" Gaučose.

Argentina se nastavila mučiti u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a sinoć je zabilježila još jedan razočaravajući rezultat, ovog puta protiv Venecuele.

Gaučosi su kao domaćini remizirali s Venecuelom rezultatom 1:1. Venecuela je povela u 51. minuti, da bi Argentina došla do poravnanja autogolom Feltschera tri minute kasnije.

Nakon novog razočaranja, Argentina ima čak 13 bodova manje od Brazila, vodeće reprezentacije u južnoameričkim kvalifikacijama, te se sada nalazi na poziciji koja vodi u baraž.

Sve vrijedno pomena, kada su Argentinci u pitanju, sinoć je uradio Lionel Messi, iako se u ekipi Gaučosa nalazi još veliki broj svjetskih zvijezda poput Paula Dybale, Angela Di Marije, ili Maura Icardija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Sjajni fudbaler Barcelone je nekoliko puta pokušao uzeti stvari u svoje ruke, napravio je nekoliko odličnih prodora, pasova i prilika, ali su njegovi saigrači većinom bili samo nijemi posmatrači ili su upropaštavali akcije koje bi on započeo.

Kako su izgledali sinoćnji Messijevi "samostalni" pokušaji da dovede Argentinu do pobjede može se pogledati u video prilogu.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi