Peruanski reprezentativac o Memiševiću: Prgav, ali dobar igrač
Bosanskohercegovački reprezentativac pruža sjajne partije

Peruanski reprezentativac o Memiševiću: Prgav, ali dobar igrač

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac je nedavnim potpisom novog ugovora postao najplaćeniji fudbaler Groningena.

No, iako je produžio vjernost svom klubu velika je vjerovatnoća da će u ljetnom prelaznom roku promijeniti sredinu.

Memišević igra sezonu iz snova pa ne čudi što na svom stolu ima nekoliko konkretnih ponuda iz Njemačke, Turske i Rusije, a za holandske medije biranim riječima o njemu je govorio peruanski reprezentativac i fudbaler Feyenoorda koji je na posudbi u Willemu II, Renato Tapia.

Peruanac smatra da je bosanskohercegovački fudbaler najneugodniji protivnik protiv kojeg je igrao kao i da se radi o jako dobrom ali pomalo prgavom igraču.

"Najneugodniji igrač protiv kojeg sam igrao je definitivno Memišević. On je jako dobar igrač ali jako dosadan na terenu", govori Tapia za holandske medije i dodaje:

"U duelima je prgav, dosta udara i priča ali moram istači da je dobar igrač."

Groningen i Willem II, odnosno Memišević i Tapia su bitku vodili početkom februara a kao pobjednik je izašao naš reprezentativac i njegov klub (2:1).

Podsjetimo, Memišević je za Groningen u ovoj sezoni odigrao 31 utakmicu i postigao je tri gola.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi