Pervan karijeru nastavlja u Crnoj Gori ili Sjevenoj Makedoniji?

Odluku donosi u narednim danima

Pervan karijeru nastavlja u Crnoj Gori ili Sjevenoj Makedoniji?

Adnan Beganović

Iskusni 27-godišnji vezni fudbaler, koji je u prošloj sezoni u Premijer ligi postigao tri pogotka, Marko Pervan, karijeru će najvjerovatnije nastaviti van granica naše zemlje.

Iskusni 27-godišnji vezni fudbaler Marko Pervan neće nositi dres tuzlanske Slobode u narednoj sezoni.

Pervanu, koji je u Slobodu stigao početkom drugom dijela sezone, istekao je ugovor sa tuzlanskim klubom i u narednoj sezoni će najvjerovatnije igrati van granica naše zemlje.

Naime, kako SportSport.ba saznaje 27-godišnji vezni fudbaler na svom stolu ima ponude iz Sjeverne Makedonije i Crne Gore, a u narednim danima će donijeti odluku gdje će nastaviti karijeru.

U prošloj sezoni je osim za Slobodu nastupao i za Leotar. Ukupno je odigrao 28 utakmica u Premijer ligi uz učinak od tri pogotka i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U našoj zemlji Pervan je još nastupao i za Široki Brijeg, a branio je boje i nekoliko klubova u HNL-u. Igrao je svojevremeno za Osijek, Šibenik i Cibaliju gdje je ostavio i najveći trag. Odigrao je za ekipu iz Vinkovaca 41 utakmicu u elitnom rangu uz učinak od 11 pogodaka i četiri asistencije.

Pervan je igrao i u Poljskoj gdje je branio boje Korone Kielce, zatim u Albaniji gdje je igrao za Skenderbeu, te u Bugarskoj gdje je nosio dres Botev Plovdiva.

Top Komentari

realista1982
Vezni igrač koji bježi od lopte,krije se iza protivničkih igrača ima snage za 25 minuta...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi