Pešić napušta Hajduk, nova destinacija Dinamo Bukurešt?

Hajduk ostaje bez obeštećenja

Pešić napušta Hajduk, nova destinacija Dinamo Bukurešt?

S. Mlaćo

Hajduk bi u zimskom prelaznom roku mogao ostati bez još jednog veoma bitnog nogometaša. Naime, Splićane će prema svemu sudeći napustiti Ivan Pešić koji se nalazi na meti Dinama iz Bukurešta.

Navodno, transfer je blizu realizacije i u narednim danima Pešić će biti predstavljen u Bukureštu, a Hajduk neće zaraditi obeštećenje. Ipak, dogovor je da će Splićanima pripasti postotak od eventualnog narednog transfera 25-godišnjeg nogometaša.

Pešić je junior Hajduka, ali pravu priliku nije nikada dobio, te se zatim okušao i u RNK Split. Ipak, vratio se na Poljud, te iza sebe ima veomu dobru sezonu. Odigrao je 15 utakmica te upisao jednu asistenciju.

Jedno vrijeme nosio je i dres Klagenfurta i NK Zadar.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi