Pet golova Benfice, pet Južnoamerikanaca pogađalo

Portugalska Primeira, 22. kolo

Pet golova Benfice, pet Južnoamerikanaca pogađalo

Edmir Škorić

Bez većih problema su nogometaši Benfice ostvarili pobjedu u 22. kolu portugalske Primeire.

Benfica je u Lisabonu ugostila Gil Vicente i bez ikakvih poteškoća upisala 18. pobjedu u prvenstvu, te ponovo potisnula iza sebe vječnog rivala, ekipu Porta.

 

Maximiliano Pereira u 12. minuti načinje mrežu gostiju, a deset minuta kasnije Eduardo Salvio pogađa za 2:0. Na 3:0, 11 minuta kasnije, povisio je Lorenzo Melgarejo. Sve je bilo završeno kada je Lima u 65. minuti pogodio za 4:0. Konačan rezultat postavio je rezervista Nicolas Gaitan u 91. minuti.

 

Zanimljivo je da su sve golove postigli Južnoamerikanci (Urugvajac, Brazilac, Paragvajac, dva Argentinca). Dodajmo da u domaćoj momčadi nije zaigrao nijedan Portugalac u prvoj postavi. Tek je Carlos Martins ušao pet minuta prije kraja. 

 

Ranije je posljednjeplasirana Beira-Mar uspjela da osvoji bod u gostima kod četvrtoplasirane Ferreire (1:1), a tim rezultatom završeni su i susreti Moreirense - Olhanense, te Nacional - Rio Ave.

Primeira, 22. kolo:

Benfica - Gil Vicente 5:0 (Pereira 12, Salvio 22, Melgarejo 33, Lima 65, Gaitan 91)

Ferreira - Beira-Mar 1:1 (Jose 90 - penal/ Ruben 13)

Moreirense - Olhanense 1:1 (Pessoa 28 - penal/ Lucas 90)

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Nacional - Rio Ave 1:1 (Claudemir 20 - penal/ Hassan Koka 71 - penal)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.