Pet golova i dva crvena kartona u derbiju između Fenerbahčea i Basaksehira

Sjajna utakmica

Pet golova i dva crvena kartona u derbiju između Fenerbahčea i Basaksehira

E. Oštraković

Odigrane su utakmice 14. kola Turske Super Lige, a pobjede su ostvarile ekipe Fenerbahčea i Gaziantepa.

Fenerbahče je na svom terenu sa 4:1 ostvario pobjedu protiv Basaksehira, a Višća je priliku za igru dobio u drugom poluvremenu.

Krenulo je dobro za goste, koji su golom Tekdemira u 6. minuti imali vodstvo od 0:1. Ipak primili su gol za poravnanje u drugoj minuti sudijske nadoknade, a strijelac je bio Sangare.

U 60. minuti Tisserand je preokrenuo rezultat na 2:1, a onda su za samo četiri minute gosti dobili dva crvena kartona.

Prvo je pocrvenio Rafael u 69. minuti, a u 73. minuti isključen je i Kahveči. Domaći su iskoristili dva igrača više, te su postigli još dva gola.

Na 3:1 povisio je Luiz Gustavo u 84. minuti, a konačan rezultat postavio je Yandas u 89. minuti utakmice.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Gazientep je bio ubjedljiv na gostovanju kod Kasimase. Slavili su sa 0:4, a po dva gola viđena su u oba poluvremena.

U prvom poluvremenu strijelac oba gola bio je Maxim i to u 9. i 25. minuti. U drugom poluvremenu Jefferson je u 57. minuti povisio na 0:3, a konačan rezultat postavio je Demir u 79. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi