Bešiktaš slavio na gostovanju kod Fenerbahčea u velikom derbiju

Viđeno sedam golova

Bešiktaš slavio na gostovanju kod Fenerbahčea u velikom derbiju

E. Oštraković

Danas je u okviru 10. kola prvenstva Turske odigran derbi između Fenerbahčea i Bešiktaša, a pobjedu je ostvarila gostujuća ekipa.

Sjajna utakmica sa sedam postignutih golova, na kraju je pripala gostima, koji su bili dosta bolji protivnik na ovoj utakmici.

Već u 4. minuti utakmice viđen je prvi gol. Aboubakar je bio strijelac. Isti igrač je u 20. minuti svojoj ekipi donio vodstvo od 0:2.

Do kraja poluvremena viđen je još jedan gol i to u mreži gostiju. Strijelac je za Fenerbahče bio Cisse u 34. minuti.

U drugom poluvremenu prvi su ponovo pogodili gosti i to u 53. minuti, a strijelac ovo gola bio je Uysal.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Do kraja utakmice Fenerbahče je smanjio na 2:3 i to u 68. minuti preko Tufana, ali do poravnanja nisu mogli.

Pitanje pobjednika riješio je N'Sakala u 88. minuti, ali je Fenerbahče uspio postići još jedan gol i to duboko u sudijskoj nadoknadi preko Tufana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi