Pet od šest timova iz vrha Premiershipa treba Begovića

Bh. "jedinica" u žiži interesa

Pet od šest timova iz vrha Premiershipa treba Begovića

Asmir Begović je jedno od golmanskih imena o kojem se najviše piše u posljednje vrijeme. Gotovo je izvjesno da prvi golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine narednu sezonu neće dočekati na stadionu Britannia.

Svi timovi iz vrha engleskog Premiershipa zagledaju u šesnaesterac Stoke Cityja, ali je pitanje koji će prvi dogovoriti uslove. Iako je interesovanje za Begovića svojevremeno pokazivao i Real Madrid, teško je vjerovati da će bh. "jedinica" put Madrida, obzirom da je David de Gea najozbiljniji kandidat za nasljednika Ikera Casillasa. Upravo bi španskog golmana na golu Manchester Uniteda mogao zamijeniti bh. reprezentativac. 

Tek jedna od šest ekipa iz vrha Premiershipa nema potrebe da razmišlja o angažmanu Begovića, ali postoje i one kojima bi naš golman vrijedio kao suho zlato.

Arsenal - DA
Topnici od legendarnog Davida Seamana nisu imali pravu jedinicu, a kvalitete Asmira Begovića su bez dvojbe veće nego li one Davida Ospine, trenutnog čuvara mreže broj jedan kluba s Emiratesa. 

Chelsea - MOŽDA
Novi šampioni su s Thibautom Courtoisom kojem su tek 23 iodine riješili su pitanje golmana za narednih deset godina. Ipak, Plavci žele kvalitetnu rezervu, ali teško je vjerovati da bi golman Begovićevih kvaliteta pristao da grije nekome klupu ma kako se taj neko zvao.

Liverpool - DA
Forma Simon Mignoleta oscilira, a Liverpool bi sasvim sigurno mogao state u red za Begovićev potpis. Odlaskom Pepea Reine i Redsi su imali mnogo oscilacija na golu.

Manchester City - NE
Joe Hart je baš kao i Asmir u najboljim golmanskim godinama. Neprikosnovena je “jedinica”, mako Građana, tako i fudbalske reprezentacije Engleske. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United - DA
Mnogi engleski mediji pišu mako je stasiti Trebinjac prvi pik Louise Van Gaala. U klubu s Old Trafforda u Begoviću vide kvalitetno i dugoročno rješenje na svom golu. Ukoliko De Gea krene put Madrida, Begović bi trebao naslijediti njegovu poziciju.

Tottenham - DA
Ukoliko bi Spursi ostali bez Huga Llorisa, kojeg želi nekoliko kluba, iza njega bi ostala velika praznina koju teško da bi kvalitetno mogao popuniti Michel Vorm, koji je trenutna rezerva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.