Raiolini agenti stigli u Amsterdam, a to znači samo jedno

Hoćemo li ubrzo imati i prvu tranfer bombu ovog ljeta?

Raiolini agenti stigli u Amsterdam, a to znači samo jedno

S. Grebović

Suspendovani menadžer Mino Raiola je preko svojih advokata dostavio ponudu na adresu Ajaxa, a radi se naravno o Matthijsu De Ligtu.

Početkom maja najpoznatiji fudbalski menadžer današnjice Mino Raiola je dobio zabranu u trajanju od tri mjeseca i za taj period neće smeti obnašati ulogu predstavnika drugih osoba - fudbalera.

Zbog toga, posao će umjesto njega obavljati advokati koje je unajmio da se bave ovim poslom.

Sa svojom grupom ljudi Ajaxu je ponudio tačno onoliko koliko traže Kopljanici za sjajnog stopera, odnosno 85 miliona eura. Glavna mušterija je Juventus koji je spreman da uloži veliki novac u Holanđanina.

Prvobitno je bio meta Koulibaly, ali ne postoji šansa da on zaigra u nekom drugom klubu na Apeninima, već samo u inostranstvu i to uz odštetu od vrtoglavih 150 miliona eura.

De Ligt bi bio zamjena za Chiellinija, a potpredsjednik Stare dame Pavel Nedved smatra da bi ovim transferom zatvorili sve probleme u posljednjoj liniji, koja je ove sezone bila problematična.

Sve i pod uslovom da se dvije strane dogovore, poznato je da se mladom Holanđaninu više ide u Barcelonu, što bi moglo otvoriti nove probleme pri realizaciji ovog transfera. Tu Juventus očekuje da će Raiola odigrati glavnu ulogu i uz masnu proviziju dovesti kapitena Ajaxa u Torino.

Ipak, u igri je i Manchester United koji nudi najviše novca igraču, mada on smatra da ekipa nije dovoljno jaka da napravi nešto, a pominje se i City koji traži zamjenu za Kompanyja koji se oprostio od dresa Građana.

Bilo kako bilo, sigurno je da će Matthijs De Ligt biti možda i najtraženija roba na fudbalskom tržištu ovog ljeta.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NKZ1922
Hahahahahah joj sad i Juventus.. zuta stampo lijepa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi