Bojo se razišao sa Igmanom, a već danas ima novi klub
Bojo na današnjem potpisu ugovora

Kreće u nove izazove

Bojo se razišao sa Igmanom, a već danas ima novi klub

S. Mlaćo

Jučer je Petar Bojo i zvanično raskinuo saradnju sa FK Igman Konjic, a već danas pronašao je novi klub. Bojo je želio krenuti u nove izazove i skrasio se u Makedoniji.

Kako je potvrđeno za SportSport, ovaj 26-godišnji vezista novi je član makedonskog tima Voska Sport iz Ohrida.

Radi se o timu koji je osmi na tabeli u prvenstvu, a igra i polufinale Kupa Makedonije, što je poseban izazov za ovaj klub.

Bojo je u protekloj polusezoni za Igman upisao 18 nastupa uz dva pogotka, a dodao je i jednu asistenciju. Stigao je iz HŠK Zrinjski, a prethodno je nastupao i za FK Željezničar, FK Mladost Doboj Kakanj, NK Vitez, NK Široki Brijeg. Jedan period karijere proveo je u češkoj Jihlavi.

Petar Bojo
Petar Bojo FK Igman FK Igman Pozicija: MF

Statistika

18 nastupa
7 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
2 golova

Sa Zrinjskim je osvojio i naslov prvaka naše zemlje, a sada ga izazov očekuje u veoma zanimljivoj makedonskoj ligi. Lider u Makedoniji je Struga sa 39 osvojenih bodova, dok Shkupi ima 38, a Shkendija 35.

U Igmanu aktivni ove zime

Pored Boje, Igman su do sada napustili i Vahidin Alešević, te Darko Bodul, dok su nova imena Adin Bajrić, Omar Beća i Arman Džanković.

Sigurno tu neće biti kraj pojačanjima, a dodatni problem za Edisa Mulalića jeste što u prvom kolu nastavka sezone ne može računati na Stefana Denkovića, Enesa Sipovića i Ivana Đorića, koji su suspendovani zbog kartona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ni sam Mulalić neće biti na klupi zbog tri žuta kartona.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi