Petar Šegrt napravio čudo na Maldivima: Ponosan sam na ovaj trofej!

Bivši trener Zvijezde iz Gradačca

Petar Šegrt napravio čudo na Maldivima: Ponosan sam na ovaj trofej!

Ljubiteljima fudbala u Bosni i Hercegovini je sigurno dobro poznato ime Petra Šegrta, karizmatičnog hrvatskog trenera sa dugogodišnjim iskustvom rada u Njemačkoj koji je kratko trenirao Zvijezdu iz Gradačca.

Šegrt se na klupi Zvijezde zadržao od septembra 2014. do aprila 2015. godine i bio je pravo osvježenje u bh. fudbalu, a put ga je iz Gradačca odveo u Afganistan gdje je imenovan za selektora ove selekcije.

Afganistance je Šegrt vodio godinu i po, a onda je u martu postavljen za selektora Maldiva što je, sam po sebi, vrlo neobičan angažman u kojem se 52-godišnji stručnjak veoma dobro snašao.

Šegrt je proteklog vikenda u glavnom gradu Bangladeša Dhaki pred više od 30.000 gledalaca sa Maldivima osvojio Južnoazijsko prvenstvo, što je prvi trofej u historiji ove male države koja broji tek nešto više od 400.000 stanovnika.

Maldivi su u finalnom meču pobijedili favorizovanu Indiju sa 2:1, a Šegrt je trofej podigao u kockastom dresu Vatrenih.

"Nas Hrvata nema baš mnogo, ali smo u fudbalskom smislu prepoznatljivi u cijelom svijetu. Ponosan sam na ovaj trofej, prvi sam Hrvat koji ga je osvojio i imajući u vidu da smo pobjeđivali Nepal i Indiju, mnogo veće zemlje koje neuporedivo više ulažu u fudbal, moram biti sretan. Oni imaju mnogo bolje uvjete za rad od nas, ali smo ih uspjeli savladati. Već sam bio u finalu SAFF-a sa reprezentacijom Afganistana, zemljom koja je godinama u ratu, što je također bio ogroman uspjeh", rekao je Šegrt.

Inače, reprezentacija Maldiva na FIFA-inoj rang listi zauzima tek 150. poziciju, dok je Indija na 96. mjestu.

Top Komentari

Keno
Boli nas kurac za hrvate
16 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi