Petar Šegrt nekada radio u Premijer ligi BiH, danas imenovan za selektora azijske reprezentacije

Sutra će biti predstavljen

Petar Šegrt nekada radio u Premijer ligi BiH, danas imenovan za selektora azijske reprezentacije

Edmir Škorić

Karizmatični hrvatski trener Petar Šegrt je nekoć u Premijer ligi BiH vodio Zvijezdu iz Gradačca.

Šegrt se na klupi Zvijezde zadržao od septembra 2014. do aprila 2015. godine i bio je pravo osvježenje u bh. fudbalu, a put ga je iz Gradačca odveo u Afganistan gdje je imenovana za selektora.

Na klupi Afganistana sjedio do 2017. godine, nakon čega je preuzeo Maldive, da bi ga danas za selektora imenovala reprezentacija Tadžikistina. S obzirom da je ranije vodio i Gruziju, to je četvrta reprezentacija koju će trenirati.

Ovaj 55-godišnji stručnjak je igračku karijeru proveo u Njemačkoj, gdje se i izgradio kao trener, a zanimljivo da ima dobre odnose sa bivšim selektorom Njemačke Joachimom Lowom.

Šegrt će reprezentaciju Tadžikistana voditi najprije u kvalifikacijama za Azijski kup 2023. godine. Novinarima u Tadžikistanu obratit će se sutra u 11 sati.

Top Komentari

Derdiyok
Bog ti jadan, a Kodro je u taj vakat morao u čizmama da vodi ekipu protiv Segrtovih pulena.
3 0
amza
Ovakvih ljudi treba bh nogometu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi