Trener koji je radio u Premijer ligi BiH: Trebao sam biti selektor Njemačke

Razgovarao i sa Löwom

Trener koji je radio u Premijer ligi BiH: Trebao sam biti selektor Njemačke

Karizmatični trener Petar Šegrt, koji je osvojio simpatije javnosti u BiH kada je vodio Zvijezdu, ostvario je veliki uspjeh u svojoj karijeri.

Šegrt se na klupi Zvijezde zadržao od septembra 2014. do aprila 2015. godine i bio je pravo osvježenje u bh. nogometu, a danas s klupe predvodi reprezentaciju Maldiva s kojom je proteklog vikenda osvojio Južnoazijsko prvenstvo. To je ujedno i prvi trofej ove male države koja broji tek nešto više od 400.000 stanovnika.

Stručnjak rođen 1966. godine u Đurđevcu nije skrivao da je ponosan na ostvareni uspjeh, a kroz razgovor za hrvatske medije ispričao je i jednu zanimljivu priču iz svoje karijere. Tačnije, kako je 2008. godine bio na pragu da preuzme U21 reprezentaciju Njemačke za koju su tada igrali Hummels, Kroos, Ozil...

"Dugo sam radio u Njemačkoj, tamo me praktički svi poznaju. I 2008. godine bio sam glavni kandidat za preuzimanje njemačke reprezentacije do 21 godine. Već sam obavio razgovore s Joachimom Löwom i Olivierom Bierhoffom, ali onda nisam dobio taj posao. Razlog? Nikada se nisam odrekao hrvatskog pasoša, tako da nisam imao njemački. Tu je onda moja karijera otišla drugim smjerom", prisjetio se Šegrt.

U ranim danima trenerske karijere Šegrt je u Njemačkoj bio pomoćnih u Bochumu i Duisburgu, a kasnije je još vodio Waldhof Mannheim, Ried, Zvijezdu, reprezentacije Gruzije, Afganistana...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Top Komentari

E.Car
Trebao sam i ja igrati za Juventus ali me trener nije volio jer sam mu karo kćerku!!! Mojne plješu!!!!
14 2
tale
Jebes njemacku, radis uzivas i zivis na maldivima, sta ce ti bolje :D
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi