Rijeci se smiješila titula, a onda je Dinamo pokazao ko je gazda i riješio pitanje prvaka Hrvatske!
Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Modri su dobili utakmicu sezone

Rijeci se smiješila titula, a onda je Dinamo pokazao ko je gazda i riješio pitanje prvaka Hrvatske!

Edmir Škorić

U velikom hrvatskom derbiju Rijeka je ugostila Dinamo na Rujevici, a utakmica koja je "trebala odrediti prvaka" je ispunila očekivanja. Modri su nakon preokreta slavili s 2:1 i očito će nastaviti dominaciju u HNL-u.

Rijeka je kao drugoplasirana ugostila Dinamo pred punim tribinama, ali može da žali što nije uspjela na kraju zadržati stečenu prednost i što je dozvolila Modrima da se u Zagreb vrate sa tri velika boda. Stoga, tri kola do kraja, Dinamo ostaje lider i čini se da više nije upitno ko će biti prvak.

Na samom početku je kratko prekinuta utakmica nakon Armadine koreografije jer je dio iste završio u terenu. Selahi je prvi gostima prijetio nakon što je pucao sa 20 metara, ali bezopasno po gol Dinama. U 15. minuti Pierre-Gabriela, a potom Petković ne uspijeva zahvatiti dobru loptu glavom.

Rijeka je bila bolja, a veliku šansu imala je u 42. minuti. Pašalić se oslobodio Ristovskog i pucao sa ruba kaznenog prostora, ali pored gola. Na početku drugog dijela penal za Riječane. Pierre-Gabriel je uklizao u Pašalića nakon što je odigrao loptu i mađarski sudac je dosudio penal za Rijeku. Marko Pjaca je preuzeo odgovornost i zabio pored Nevistića.

U 54. minuti je Selahi s leđa srušio Baturinu, Dinamova kluba je podivljala tražeći žuti karton, no Mađar je na kraju isključio nekog sa klupe Zagrepčana.

Oglasi

Dinamo je morao preuzeti više odgovornosti i rizika u nastavku meča, a Rijeka umalo da riješi pitanje pobjednika u 72. minuti, ali Nevistić brani udarac Fruka. I onda ključan detalj možda i cijele sezone u 74. minuti. Radeljić srušio Petkovića na 25 metara od gola, a sjajni napadač zabija sjajno za 1:1

Rijeka je, očekivano, krenula na sve ili ništa, pa u 81. minuti propušta veliku šansu. Pašalić je ubacio u sredinu, Smolčić glavom skreće loptu, no stativa je saveznik Modrih. U 89. minuti rezervista Hoxha je sjajno pogodio iskosa s lijeve strane i ekipi Sergeja Jakirovića obezbijedila noć za pamćenje te očito novu titulu. U zadnjim sekundama Janković je sam iskosa s lijeve strane tukao, svi se hvatali za glavu, no lopta ide malo pored gola i na taj način propada i posljednja šansa hrabre Rijeke da ostane u igri za titulu.

Dinamo i Rijeka igrat će dva meča u finalu Kupa, a u prvenstvu Modre čekaju još dueli sa Osijekom na Maksimiru, sa Slavenom u Koprivnici i na kraju dočekuju otpisani Rudeš. Rijeka gostuje Varaždinu, pa Osijeku i potom u zadnjem kolu dočekuju Slaven.

Rijeka - Dinamo 1:2

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

RIJEKA (4-1-4-1): Labrović - Smolčić, Radeljić, Mitrović, Goda - Selahi - Pašalić, Fruk, Hodža, Pjaca - Ivanović.

DINAMO (3-4-1-2): Nevistić - Bernauer, Theophile-Catherine, Ristovski - Pierre-Gabriel, Mišić, Sučić, Vidović - Baturina - Petković, Kulenović.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
Jel gledo neko? Kakvo je sudjenje bilo?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi