Petarda Intera na gostovanju kod Beneventa

Nisu imali milosti

Petarda Intera na gostovanju kod Beneventa

E. Čaušević

Fudbaleri Intera danas su u zaostalom meču prvog kola Serije A u gostima pobijedili Benevento sa 5:2.

Inter je furiozno počeo i stigao do prednosti već u prvoj minuti. Hakimi je odlično ubacio s desne strane, a Romelu Lukaku lagano pogađa za 1:0. Gosti do drugog gola dolaze u 25. minuti. Ovaj put Young je asistent, a mrežu Beneventa zatresao je Gagliardini.

Samo tri minute kasnije Inter je ponovo stigao do gola. Gagliardini je ovaj put asistirao, a svojim drugim golom na 0:3 povisio je danas odlični Lukaku. Ipak, Benevento je u 34. minuti uspio da smanji na 1:3 golom Caprarija.

No, posljednju riječ u prvom poluvremenu imao je Inter koji je stigao do 1:4, a debitantski gol u dresu ovog kluba postigao je Hakimi.

Inter je u 71. minuti uspio da postigne i peti pogodak. Lautaro Martinez je u igru šest minuta ranije i ekspresno je ostavio trag u ovoj utakmici kada je sjajno pogodio za 1:5.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, samo pet minuta kasnije Benevento je ponovo uspio da postigne gol. Lapadula je asistirao, a svojim drugim golom na utakmici Caprari je postavio konačnih 2:5.

Inter je drugi sa šest bodova, dok je Benevento na 11. poziciji s tri boda manje.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti