Petarda Iskre u Turbetu za lidersku poziciju

Visoka pobjeda Bugojanaca

Petarda Iskre u Turbetu za lidersku poziciju

Samir Mlaćo

Nogometaši bugojanske Iskre jučer su u okviru 4.kola Druge lige Federacije BiH grupa Zapad sa visokih 5:0 deklasirali Vlašić u Turbetu te zasluženo zasjeli na lidersku poziciju.

Iskra je u ovom susretu bila apsolutni favorit,  a poveli su Bugojanci već u 11.minuti kada Dino Mujkić matira domaćeg golmana Nermina Kovača. Bio je to i konačan rezultat prvog poluvremena, iako je Iskra stvorila još nekoliko sjajnih prilika.

U drugom poluvremenu potpuna nadmoć gostiju koji postižu četiri pogotka. Eldar Omerinović u 50.minuti pogađa za 2:0, a samo tri minuta kasnije Šijak postiže treći pogodak za Iskru i pitanje pobjednika već tada je bilo riješeno.

Mladi Eldar Omerinović sjajnu formu potvrdio je svojim drugim pogotkom u 57.minuti, a konačnih 5:0 za Iskru postavio je rezervista Arman Fuka.

Nakon susreta u Vlašiću u redovima Iskre imali su razloga za zadovoljstvo, s obzirom da su nakon četvrtog kola na prvom mjestu u sjajnu gol razliku 10:0. U narednom kolu Iskra će ugostiti Kiseljak, a Vlašić ide u goste Radniku iz Donjeg Vakufa.

FK Vlašić – NK Iskra Bugojno 0:5 (0:1)

Gradski stadion u Turbetu. Gledalaca: 50. Glavni sudija: Muamer Kurić (Donji Vakuf). Pomoćnici: Igor Puzović (Travnik) i Sead Kahrić (Jajce). Delegat: Josip Puljić (Fojnica).

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Vlašić: Kovač, Ganić, Smajić, Topalović, Mehić, Kljajić, Omerdić, Osmančević, Šakić, Omanović, Bašić.

NK Iskra: Peco, Bešagić, Nebić, E. Omerinović, Mujkić, A.Omerinović, Sijamija, Ivković, Filan, Skopljak, Hajdarević. Trener: Senid Kulaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi