'Petarda' PSG-a i sjajni Mbappe, minimalac Reala u Turskoj
EPA

Liga prvaka, 3. kolo:

'Petarda' PSG-a i sjajni Mbappe, minimalac Reala u Turskoj

Na stadionima širom Evrope večeras su odigrani dueli 3. kola grupne faze Lige prvaka.

Najmanje iznenađenja bilo je u grupi A, gdje je Paris Saint-Germain kao gost slavio nad Club Bruggeom, dok je Real Madrid puni plijen osvojio kod Galatasaraya.

Parižani su u svim segmentima nadigrali Club Brugge i na kraju sasvim zasluženo slavili s visokih 5:0, a do prvog pogotka došli su već nakon sedam minuta igre. Icardi je sjajno 'pokupio' ubačaj Di Marije i pospremio loptu u mrežu domaćina za vodstvo od 1:0 koje je bilo na snazi sve do 60. minute.

Prednost francuskog tima udvostručio je Mbappe, a već u 63. minuti bilo je 3:0 zahvaljujući golu koji je postigao Icardi. Na tome gosti nisu stali, i u nastavku utakmice su dominirali, stvarali šanse, što se isplatilo u finišu. U 79. i 83. minuti Mbappe je postigao još dva pogotka i kompletirao tako hat-trick.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do pobjede je, očekivano, došao i Real Madrid savladavši u Istanbulu Galatasaray s minimalnih 1:0. Vodstvu Madriđana i ujedno minimalnoj pobjedi prethodila je asistencija Hazarda i fenomenalan udarac Kroosa s ruba 16-erca.

Nakon tri odigrane utakmice na čelu grupe je PSG s devet osvojenih bodova, drugi je Real s četiri, dok su na trećem i četvrtom mjestu Club Brugge i Galatasaray.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pala
Real slab treba im jos pojacanja prvo u napadu. Psg sta reci igraju protiv tima koji vrijedi manje od mbapea.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi