Petarda za 25 minuta i visoka pobjeda Tomislava nad Turbinom
Foto: FB/HNK Tomislav

Startala nova sezona Druge lige FBiH - Jug

Petarda za 25 minuta i visoka pobjeda Tomislava nad Turbinom

Danas je duelom HNK Tomislav i FK Turbina otvorena nova sezona Druge lige FBiH - Jug, a domaći Tomislav je razbio protivnika i slavio rezultatom 7:2.

Silovito su krenuli fudbaleri Tomislava i poveli već u prvoj minuti preko Zvonimira Tadića. Nije se dugo čekalo ni na drugi gol domaćih, pošto je isti igrač u 13. minuti pogodio za 2:0.

Dvije minute kasnije pogađa i Senedin Hadrović, pa Tomislav već nakon 15 minuta igre stiže do visokih 3:0.

Igrala se 21. minuta kada je Tomislav poveo sa 4:0 preko Josipa Bagarića, da bi u 25. minuti već bilo 5:0 pošto je pogodio Stipan Tadić.

Potom su domaći malo usporili, pa se na poluvrijeme otišlo vodstvom Tomislava od 5:0.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

U 55. minuti Turbina smanjuje na 5:1, ali Tomislav uzvraća preko Zvonimira Tadića koji u 60. minuti kompletira svoj hat-trick i dovodi domaće u vodstvo od 6:1. Deset minuta kasnije je Bandić postigao gol za 7:1, da bi u 83. minuti Amir Kovač koliko-toliko ublažio poraz Turbine.

Kada je u pitanju 2. liga FBiH - Jug, sutra je na rasporedu susret Stoca i Bjelopoljca dok se ostale utakmice igraju u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi