Petev: Ovo mi je prvi put u karijeri, jako me je sramota

Doživio debakl

Petev: Ovo mi je prvi put u karijeri, jako me je sramota

Edmir Škorić

Ivaylo Petev je bio izuzetno razočaran teškim porazom 7:1 od danskog Nordsjaellanda. Bivši bh. selektor je rekao da se stidi učinka svog tima i smatra da je tim pokazao neodgovornost.

Ludogorec predvođen bugarskim stručnjakom doživio je najteži poraz u svojoj historiji kada su evropski mečevi u pitanju. Uostalom, otkako je formirana Konferencijska liga, nijedan tim nije doživio takvu katastrofu.

Nakon samo 32 minute danski tim je zabio četiri gola Ludogorecu, do kraja još tri, a sve što su Bugari uspjeli je gol Verdona iz penala u 9. minuti.

Sada nakon dva kola Fenerbahče je vodeći sa šest bodova, Nordsjaelland i Ludogorec imaju po tri, a Spartak Trnava je i dalje bez bodova.

“Do ovog poraza je došlo na osnovu onoga što smo pokazali u ovoj utakmici. Ne mogu da objasnim način na koji smo primili 5-6 golova. Ovo je neodgovorno i želim da se izvinim navijačima. Na ovaj način je neprihvatljivo primiti toliko golova. Tako me je sramota da to ne mogu opisati. Videli ste i sami, kao da igramo protiv Manchester Cityja", rekao je Petev i dodao:

Oglasi

"To mi se prvi put dogodilo u karijeri. Razumijem da te je ubila igra, i to je bila greška za greškom. Poslije 4:1 bilo je veoma teško. Imali smo inicijativu 20 minuta, ali smo napravili još jednu grešku i sve je propalo".

"Možda će ovaj poraz imati otrežnjujući efekat. Svi moraju preuzeti odgovornost, uključujući i mene. Ako se sada svi osjećaju kao ja, to se više neće ponoviti", rekao je Petev.

On je prije same utakmice očekivao da će njegov tim dati barem gol više od rivala, sada mu se mnogi smiju na osnovu toga.

"To je prilično dobar tim. Pratim ga više od 5 ili 6 godina. Uvijek imaju 3-4 mlada afrička talenta. Igraju fudbal bez obzira na rezultat. Važno je šta ćemo raditi sutra i šta ćemo im dozvoliti. Očekujem da postignemo jedan gol više od njih. Moramo da pristupimo izuzetno pametno. Svašta može da se desi sutra ", bile su prve riječi Peteva na press konferenciji prije same utakmice.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Svašta se na kraju i desilo. Ludogorec je doživio najteži mogući poraz, ali unatoč tome Petev je preživio na klupi i vodit će tim i u nedjelju u ligaškom meču protiv Pirin Blagoevgrada.

Ludogorec je tek šesti na tabeli sa 20 bodova, čak devet više ima vodeći Lokomotiv Plovdiv, ali doduše i čak tri utakmice više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije