Navijači ga skinuli na pressu: Petev prije sedam godina preuzeo Levski, a narednog dana dao ostavku

Nisu ga željeli u klubu

Navijači ga skinuli na pressu: Petev prije sedam godina preuzeo Levski, a narednog dana dao ostavku

E. Čaušević

Bugarski stručnjak Ivaylo Petev spominje se kao mogući novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nakon što je Dušan Bajević napustio selektorsko mjesto bilo je jasno da će Zmajevi dobiti novog selektora. To bi se trebalo desiti do kraja ove ili početkom naredne godine, a jedan od najozbiljnijih kandidata je i Petev.

Petev je počeo trenersku karijeru u Ludogoretsku kojeg je vodio tri sezone s kojim je osvojio dvije titule prvaka Bugarske, a onda je u oktobru 2013. godine izabran za novog trenera Levskog iz Sofije. No, ta avantura se ekspresno završila.

Naime, Petev je 8. oktobra 2013. godine predstavljen kao novi trener Levskog, ali na press konferenciji bili su i predstavnici navijača. Njima se ta odluka nije svidjela zbog ranijih odnosa Peteva s ovim klubom, te je bio na udaru navijača.

Dvojica navijača su na predstavljanju prišla Petevu, te su mu skinuli majicu ovog kluba. Samo dan kasnije ovaj bugarski stručnjak je saopštio da je podnio ostavku i da neće voditi Levski.

Kasnije je vodio još AEL Limassol, Dinamo Zagreb, Omoniju, Al Quadisiyah i Jagelloniju. Bio je i selektor reprezentacije Bugarske, al nije ostvario neki zapažen rezultat.

Također, zanimljivo da je Petev u Zagrebu ostao upamćen kao jedini trener koji nije uspio da osvoji titulu prvaka Hrvatske s Dinamom u posljednjih 15 godina.

Top Komentari

Ado1989Mostar
Ko nigdje ne valja, ovim nasim valja, cista zajeb....
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi