Vranješ: Reprezentacija BiH je za mene završena priča, svi su nas cijenili, sada gube od Irana...

Uzor mu je kaže Emir Spahić

Vranješ: Reprezentacija BiH je za mene završena priča, svi su nas cijenili, sada gube od Irana...

S. Mlaćo

Nekadašnji bh. reprezentativac Ognjen Vranješ u emisiji Sceniranje na Kurir TV otvoreno je govorio o brojnim temama.

Vranješ je žižu javnosti dospio nakon afere sa Jelenom Karleušom, a sada je priznao da je sve bila istina, ali i da se sada pomirio sa suprugom.

Odgovarajući na brojna pitanja, na red je došla i tema vezana za nogometnu reprezentaciju BiH.

Vranješ ističe da je to za njega završena priča, a otkrio je da mu je uzor nekadašnji kapiten naše reprezentacije Emir Spahić.

"Nemam problema sa tim ljudima, a novinarima sam trn u oku. Oni imaju problem sami sa sobom. Uvijek sam davao sto posto za reprezentaciju, a mi dok smo igrali nizali smo uspjehe. Sve reprezentacije svijeta su respektovale Bosnu i Hercegovinu, a sada su izgubili od Irana kući 2:0. Sjećam se prve utakmice na SP protiv Argentine na Marakani u Brazilu, jedva su nas dobili 2:1. Promijenili su se kasnije selektori, istumbali igrači, sada svako svakoga zove. Zvanično sam se oprostio od reprezentacije, ne bih se vratio. Dosta, stavio sam tačku", kazao je Vranješ pa nastavio.

"Ne želim da ginem na terenu, a neko da me vrijeđa. Ja od reprezentacije nisam imao nikakve koristi".

O prijateljstvu sa Spahićem.

"On mi je uzor, mnogo sam pozitivnih stvari naučio od njega".

Dotakao se i meča naše reprezentacije sa Grčkom i ulaska u autobus poslije kojeg mu je kako kaže Emir Spahić rekao da su ga novinari 'razapeli'.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Ističe da od tada nikada više nije otvorio novine.

Podsjetimo, na udaru navijača naše reprezentacije Vranješ se našao kada je na ruci istetovirao granice RS-a, a zatim je tijelo 'ukrasio' tetovažom Momčila Đujića, četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata.

Top Komentari

DelPiero
neka te gdje jesi, radije cu gledat da gubimo od Luxemburga nego tebe na terenu
13 1
JointUnion87
Tetovaza cetnickog vojvode na tvom tijelu sve govori. Uzor ti je Emir Spahic, ciju su prananu cetnici ubili kod Gackog. Toliko. Da imas imalo mozga, ne bi se javio. Zamisli kako bi se ti osjecao da je Emir Spahic istetovirao simbol Handzar Divizije na tijelu.
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi