Petev najozbiljniji kandidat za preuzimanje fudbalske reprezentacije BiH

Obavljena prva runda pregovora

Petev najozbiljniji kandidat za preuzimanje fudbalske reprezentacije BiH

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro će dobiti novog selektora, a među favoritima za preuzimanje Zmajeva je bugarski stručnjak Ivaylo Petev.

Ova informacija potvrđena je portalu SportSport.ba iz izvora bliskih Savezu, a neslužbeno, Komisija za izbor selektora i Stručna komisija danas su održali i prvu rundu pregovora sa ovim stručnjakom.

Ko je Ivaylo Petev?

Radi se o nekadašnjem burgarskom fudbaleru koji se trenerskim poslom bavi od 2009. godine. U dosadašnjoj karijeri vodio je Ludogorets, Levski, AEL Limasol, bugarsku reprezentaciju, Dinamo Zagreb, Omoniju, Al-Qadsiah i Jagielloniju.

Sa Ludogoretsom je osvojio dva naslova prvaka Bugarske, Kup i dva Superkupa ove zemlje, no nakon toga značajnijih trenerskih uspjeha nije imao.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zanimljivo je i da je vodio reprezentaciju Bugarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, a Bugari su te kvalifikacije završili na 4. mjestu, te da je jedini trener koji u posljednjih 15 godina sa Dinamom nije osvojio titulu prvaka Hrvatske,

A, da je Petev u ozbiljnim kombinacijama potvrdile su nam i kolege iz Bugarske, te su nam dodali i da pored toga što nije osvojio titulu sa Dinamam i danas ima sjajne odnose sa prvim čovjekom Dinama Zdravkom Mamićem.

Top Komentari

Tas14
Šta će nam on!? Pored svih ostalih selektora
28 0
ArminArmindelaa234
Pu prestat cu pratit ovu repku bolje da su dali sansu Husref amaru ili Vinku dok su u najboljim godinama trenerske karijere takvi treneri nasu repku mogu podignuti
14 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi