Petev najavio važne mečeve, govorio i o pojedinim igračima koje nije zvao

Održao press konferenciju

Petev najavio važne mečeve, govorio i o pojedinim igračima koje nije zvao

Edmir Škorić

Selektor BiH Ivajlo Petev održao je danas press konferenciju na kojoj je saopštio spisak igrača za duele sa Finskom i Ukrajinom u novembru.

Bh. reprezentacija ima dvije važne utakmice i u slučaju da osvoji četiri od mogućih šest bodova plasirat će se u baraž. Ono što nam ide u prilog je činjenica da smo oba puta domaćini.

Za početak, selektor je upitan hoće li biti određenih promjena ili će reprezentacija igrati kao i na prethodna dva meča?

"Vrlo je moguće da nastavimo na isti način. Tražit ćemo i nekih novih stvari. Bitno je da smo spremni, da izgledamo bolje nego ranije".

Koji protivnik je lakši za pobjedu?

"Nema nijednog laganog protivnika. Znamo da će biti obje utakmice teške. Bitno je kao što rekoh da se mi spremimo dobro, da odigramo dobro i da pobijedimo".

Oglasi

Da li imamo rješenja za Pukkija?

"Nije samo Pukki opasan, no mi moramo izgledati čvrsto i dobro. Nadam se da će odbrambeni igrači odraditi dobar posao i da mu neće dati puno prilika".

Ukrajina?

"Fokus je sada samo na Finsku, bit će vremena da razmišljamo o Ukrajini".

Oglasi

Mario Vrančić nije na spisku, komentar?

"Žao mi je da je Vrančić imao povredu i nije došao. On je uvijek tu. Kad mislim da će neki igrač moći da nam pomogne, bit će tu".

Na osnovu čega temeljite optimizam uoči ova dva meča? I zašto nema Nemanje Bilbije na spisku?

"Optimista sam od prvog dana. Znam da imamo jako kvalitetne igrače. Što se tiče Premijer lige, pratim cijelu ligu, tako da sam dobro upoznat s kvalitetama igrača. Ako bude prilika, neko od igrača će dobiti poziv. Za sada mislim da su tu najbolji koje imamo".

Još jednom se selektor osvrnuo na meč s Fincima uz nadu da svi igrači budu spremni tada.

"Siguran sam da ćemo odraditi dobar posao i nadam se da ćemo osvojti tri boda, a to je najbitnije. Molim Boga da sve bude kako treba i da svi ovi igrači koji su na spisku budu zdravi do utakmica".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Na Bilinom polju će napokon biti pune tribine.

"Puno mi znači da će biti pun stadion. Navijači će nam biti od velike pomoći".

Top Komentari

lalinjo
Zoveš Menala koji nije čak ni standardan u Dinamu,a Bilbiju koji zabija u svakoj utakmici ne zoveš,pa tko je tu lud
5 2
user1612431638
Tek te sad treba otjerat budes li kisko mamu ti **** sebi nukica zoves lik veze nema uz to zoves jos ndke igrace koji nr igraju zadto ne zoves bilbiju vrancica besica golmama govacevica onog pirica buse u grckoj redovno mater vam vise ****m lopovsku
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi