Petev uskoro šalje pozive, na spisku 25 imena?

BiH dočekuje Finsku i Ukrajinu

Petev uskoro šalje pozive, na spisku 25 imena?

E. Čaušević

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine ubrzo očekuju odlučujuće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi do kraja kvalifikacija imaju još dvije utakmice i jasno je da su nam potrebna četiri boda kako bismo najvjerovatnije osigurali plasman u baraž koji će se igrati u martu naredne godine.

Bh. reprezentacija će prvi meč igrati 13. novembra u Zenici protiv selekcije Finske, a samo tri dana kasnije na istom stadionu dočekujemo reprezentaciju Ukrajine.

Naš tim je nedavno ostavio odličan utisak u mečevima protiv Kazahstana i Ukrajine gdje smo osvojili četiri boda. Zmajevi su sa 2:0 u gostima pobijedili Kazahstan, dok smo u Lvivu osvojili bod protiv selekcije Ukrajine (1:1).

Pred ekipom Ivayla Peteva su sada najvažnije utakmice u kvalifikacijama i sigurno je da naši momci žele da se domognu baraža kako bismo imali šansu na kraju da zaigramo na Mundijalu u Kataru.

Petev će uskoro poslati pozive igračima na koje će računati u mečevima protiv Finske i Ukrajine i jasno je da tu neće biti većih iznenađenja u odnosu na spisak od prije mjesec dana, te će se prema svemu sudeći na spisku naći 25 imena.

Kako neslužbeno saznajemo dobre vijesti su što će se na spisku naći i Gojko Cimirot koji je imao problema s povredom. Cimirot je počeo trenirati sa svojom ekipom i nije isključeno da zaigra ovog vikenda.

Također, najvažnije je što se u tim vraćaju Miralem Pjanić i Rade Krunić koji su propustili prethodne dvije utakmice zbog povreda, te će sada Petev biti na "slatkim mukama" u veznom redu što se tiče izbora igrača.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Peteva treba da raduje i sjajna forma Edina Džeke koji blista u dresu Intera i jasno je da se upravo od Dijamanta najviše očekuje u narednim mečevima.

Treba dodati da će Petev spisak igrača saopštiti u petak u 11:30 sati kada je najavljena press konferencija selektora naše reprezentacije.

Top Komentari

moeferry
Igrali smo bolje bez Cimirota.. s Prcicem smo bili mnogo opasniji po srednjoj liniji
10 0
Ne bih ništa komentarisao, jer selektor je dobro posložio kockice i samo bi poželio da svi pozvani igrači budu zdravi za ove dvije tekme i puno sreće nove dvije pobjede....SRETNO ZMAJEVI..
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi