Petković: Nije samo Brazil nezgodan

Sarajlija na klupi Švicarske

Petković: Nije samo Brazil nezgodan

Sarajlija Vladimir Petković, koji s klupe predvodi reprezentaciju Švicarske, prokomentarisao je žrijeb za Svjetsko prvenstvo koje se sljedećeg ljeta igra u Rusiji. 

Voljom žrijeba Švicarska će na kontinentalnoj smotri igrati u grupi E zajedno sa selekcijama Kostarike, Srbije i Brazila, a Petković smatra da Neymar i društvo neće biti jedini rival njegovom timu.

"Brazil nije jedini protivnik u grupi, i ostali rivali su nezgodni. Moramo da budemo spremni za Kostariku, oni su čudan protivnik. Srbija je uvijek imala dobre invidualce, a sada su formirali i odličan tim", rekao je Petković poslije žrijeba.

Švicarci će takmičenje u Rusiji otvoriti 17. juna protiv Brazila, a utakmica će biti odigrana na stadionu u Rostovu. Pet dana kasnije na programu je duel sa Srbijom, a 27. juna sa Kostarikom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi