Petković o sjajnoj asistenciji: Čim sam čuo Olma, napamet sam dodao petom
Lopta je došla do Olma i kada su svi očekivali šut, on je loptu propustio kroz noge za Oršića koji je postigao prekrasan pogodak.

Na kraju postigli predivan gol

Petković o sjajnoj asistenciji: Čim sam čuo Olma, napamet sam dodao petom

E. Oštraković

Dinamo je sinoć nakon prekrasne akcije trojice igrača poveo 1:0 u 15. minuti uzvratne utakmice Evropa lige protiv Viktorije Plzen.

Utakmica je završila pobjedom Modrih od 3:0, a najbolji ptez utakmice je akcija Petkovića, Olma i Oršića, koja je možda i jedna od najboljih u historiji kluba.

Bruno Petković primio je loptu na lijevoj strani odakle je krenuo prema golu. Proda je lažnjak Pernici, pričekao je da se podigne sa trave i onda petom poslao loptu pokraj izgubljenog čuvara.

Lopta je došla do Olma i kada su svi očekivali šut, on je loptu propustio kroz noge za Oršića koji je postigao prekrasan pogodak.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Lopta mi se malo spetljala među noge nakon lažnjaka, čuo sam Olma pa napamet dodao petom. On je lucidan da je propustio loptu jer je čuo Oršića i napravio odličan potez. Osjeti se sinergija u ekipi, igrači koji razumiju ideju i znaju igrati nogomet", rekao je Petković.

Dinamo će u osmini finala Evropske lige igrati protiv Benfice.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije