Petković težim putem odveo Švicarsku na Svjetsko prvenstvo!

Švicarci slave veliki uspjeh

Petković težim putem odveo Švicarsku na Svjetsko prvenstvo!

Fudbalska reprezentacija Švicarske izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Rusiji.

Švicarci, koje sa klupe predvodi rođeni Sarajlija Vladimir Petković, danas su u Baselu remizirali sa Sjevernom Irskom odigravši meč bez pogodaka (0:0), što im je nakon pobjede 1:0 u Belfastu bilo sasvim dovoljno za plasman na Mundijal.

Švicarska i Sjeverna Irska su danas tokom većeg dijela susreta bili ravnopravni na terenu. Najveće prilike za domaće propuštali su Shaqiri, Zuber i Rodriguez, a za goste Brunt i Washington, a konačnim rezultatom zadovoljniji mogu biti Švicarci koji su na kraju proslavili veliki uspjeh.

Podsjećanja radi, Švicarska je u svojoj grupi B kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo završila na drugom mjestu sa samo jednim porazom u deset utakmica. Švicarci su do posljednjeg kola bili prvi sa omjerom 9-0-0, a onda su izgubili od Portugala sa 2:0 i tako ostali bez direktnog plasmana u Rusiju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Petković i društvo morali su put na Mundijal tražiti kroz doigravanje, gdje je Švicarska bila za nijansu bolja od Sjeverne Irske i na kraju je na teži način rezervisala svoje mjesto među 32 najbolje selekcije svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti