Petković razočaran: Željeli smo napraviti puno više

Sarajlija na klupi Švicarske

Petković razočaran: Željeli smo napraviti puno više

Reprezentacija Švicarske koju vodi Vladimir Petković nije se uspjela plasirati među osam najjačih na svijetu.

Švicarci su u četvrtfinalu Mundijala poraženi od Švedske minimalnim rezultatom 1:0, te su se time oprostili od daljeg takmičenja u Rusiji, a razočaran zbog ispadanja je i Sarajlija Vladimir Petković.

"Razočaran sam, kao i svi igrači, jer smo željeli napraviti puno više na ovom Svjetskom prvenstvu. Na kraju mogu čestitati Švedskoj na ovoj pobjedi, jer je napravila tačno ono u čemu je dobra i to joj je bilo dovoljno. Kada je postigla pogodak bilo ju je jako teško probiti. Morali smo igrati bolje, ali danas očito nismo bili na pravom nivou. Trudili smo se u finišu, no nije išlo", kazao je Petković.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Jedini gol na meču između Švicarske i Švedske je, podsjetimo, postigao Emil Forsberg u 66. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi