Petković se na ljeto vraća klupskom poslu, želi ga klub iz Serije A

Sarajlija radi odličan posao na klupi Švicarske

Petković se na ljeto vraća klupskom poslu, želi ga klub iz Serije A

A. Čaušević

Vladimir Petković već nekoliko godina radi odličnan posao sa Švicarskom. 

Petković je selektor Švicarske od augusta 2014. godine i od tada je s tom reprezentacijom ostvario izuzetno zapažene rezulate.

Švicarci su redovni na velikim takmičenjima, igrali su završni turnir Lige nacija, a i na predstojećem Evropskom prvenstvu će imati šta za reći.

Nakon Eura Petković bi se mogao vratiti trenerskom poslu. Za njegove usluge je zainteresovan Napoli koji ove sezone bilježi razočaravajuće partije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko Gennaro Gatusso ne popravi rezultate do kraja sezone Aurelio De Laurentiis će krenuti po Petkovića koji je već uspješno radio u Seriji A.

Sarajlija je sjedio na klupi Lazija s kojim je osvojio kup Italije 2013. godine i u tom periodu se pokazao kao idealan stručnjak za italijanski fudbal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi