Petorica fudbalera Metalleghea prijavljena zbog verbalnog napada i prijetnji sudijama

Treće poluvrijeme meča na Mračaju

Petorica fudbalera Metalleghea prijavljena zbog verbalnog napada i prijetnji sudijama

S. Mlaćo

U derbiju 23. kola Prve lige FBiH u subotu su u Jajcu snage odmjerili NK Metalleghe i FK Velež.

Radilo se o veoma važnom meču za oba tima, a na kraju su Rođeni slavili sa minimalnih 1:0 pogotkom Brandaa i zadržali lidersku poziciju.

Domaći nogometaši su nakon meča bili razočarani dijeljenjem pravde Sanela Silića iz Cazina i njegovih pomoćnika Edina Zjakića iz Bihaća, te Amira Hušidića iz Velike Kladuše.

Pojedini su se pokušali i verbalno obračunati sa Silićem i njegovim pomoćnicima, te su im uputili niz prijetnji. Susret je tako dobio treće poluvrijeme, a iz izvora bliskih NS FBiH saznajemo da je delegat meča prijavio petoricu domaćih nogometaša zbog verbalnog napada i prijetnji službenim licama.

Sada će Disciplinska komisija Saveza donijeti odluku o eventualnim kaznama.

Kamera SportSport.ba zabilježila verbalni napad

Igrači Metalleghea bili su vidno bijesni nakon meča, pa su krenuli u obračun sa pomoćnim sudijom.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Jedan od igrača je pomoćnom sudiji u jednom trenutku dobacio: "Doći će ti SIPA kući, obećavam ti".

Bilo je i psovki prema treneru Veleža Ibri Rahimiću, koji je postao omražena ličnost na mnogim prvoligaškim terenima ove sezone.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nemozetako
Sta je pederi jedni matere vam se najebem. Olimpik vam obecao da ce srediti sudije ko u Gorazdu, pa s razocaralim Davno sam rekao, ima Velez svojih konja za trku, niste vi jos svjesni na koga ste se namjerili. Konacno shvatite da je novi premijerligas Velez.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije