Petrović je svaki dan na stadionu, čeka 3. maj i poručuje: Glupo mi je da su neki pred bankrotom

Trener Radnika iz svog doma javio se za SportSport.ba

Petrović je svaki dan na stadionu, čeka 3. maj i poručuje: Glupo mi je da su neki pred bankrotom

S. Mlaćo

Ljut kao ris bio je trener Radnika Slavko Petrović kada smo mu prije desetak dana saopštili da su naredna dva kola Premijer lige odgođena.

Naveo je da se od miša pravi slon.

"Za mene to nije dobra odluka...Od miša se pravi slon. U državi je 11 zaraženih pravi se takav alarm, to je nevjerovatno. Ovo će odgovarati nekim klubovima jer će im se vratiti povrijeđeni igrači i bit će u prednosti. Kao što je slučaj sa Širokim Brijegom", kazao je Petrović tada između ostalog u razgovoru za SportSport.ba.

Bijeljinci su kao i svi ostali na odmoru, a Petrović se iz svog doma javio za SportSport.ba.

Zračio je optimizmom, što je za svaku pohvalu u ovim teškim danima za čovječanstvo.

"Situacija u svim klubovima je kao i kod nas. Naši skoro su svi igrači van Bijeljine, ovdje je samo njih par. Svi trče negdje, u Sarajevu, Doboju, Zenici, Maglaju, gdje ko živi. Dobili su programe i upute, te mislim da se neće puno izgubiti. Najrealnije je da liga krene 3. maja, s tim što bi sa treningom krenuli desetak dana prije toga. Igrači koji redovno održavaju formu, nisu puno izgubili. Dovoljno je desetak dana rada sa loptom, naravno ako pandemija spadne", priča Petrović.

Dotakao se i svoje ranije izjave, te i sada smatra da se trebalo igrati.

"Mislio sam da se treba igrati bez publike i mislim da se to moglo provesti".

Spominje se i opcija završetka prvenstva prema trenutno stanju na tabeli.

"Mi da smo dobili Čelika bili bi četvrti i nama bi to odgovaralo. To su stvari koje su za mene glupost, ako se zna da će pandemija biti na vrhuncu za sedam dana, što znači da ona pada. Mi imamo mjesec dana do početka ekipnog treninga. Čitao sam te četiri opcije, te mislim da ta sa početkom 3. maja je realna. Polufinalne i finalne utakmice Kupa bi se svele na jednu. Od devet nedjelja, pet bi bilo normalno, a četiri 'engleske'. To je izdrživo. Ja sam 2016. godine sa Radnikom osvojio Kup BiH i Kup RS, plus igrao prvenstvo, a igralo se kao Kup BiH sa duplim utakmicama. U tri mjeseca smo imali jednu normalnu nedjelju, ostale su bile engleske".

Koliko će nas ovaj problem unazaditi? Klubovi već spominju probleme, pitanje je kako isplatiti pune plate.

"Navikao sam sa radom na Zapadu da klub planira budžet na početku sezone. Malo mi je glupo ako se sada ne igra mjesec dana i klubovi su pred bankrotom. Radio sam i u Njemačkoj, Mađarskoj, itd, te plata nikada nije kasnila, osim u Srbiji i ovdje".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve preporuke jasno kažu da se građanima preporučuje ostanak u domovima, no Petrović priznaje da on mora 'skoknuti' do stadiona i da to radi i u pauzi.

"Nije lako, ja sam radoholičar. I sada odem do stadiona svaki dan. Ujutru kad ustanem, pa dođem do podne, a prije navečer. Telefoniram sa igračima koji nisu tu... Sigurno je malo dosadno bez fudbala, ali proći će i ovo. Za tri nedjelje ćemo pričati puno pozitivnije o svemu, a za četiri početi sa treninzima", dodao je Petrović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

Hakkinen
DEBELJUCA pokupio svu pamet svijeta. Doktori STRUKA jedno a on " pametan" i još uvijek smatra da se trebalo igrati? Pa zatucanko LJUDI UMIRU i oboljevaju uveo se policijski sat/ čas a ti bi lopte da se igra? E moj BUCKO kao što neko napisa, trebao si ostati u Njemačkoj i Mađarskoj pa bi tamo igrao sigurno. Svako dobro dobri ljudi.
7 4
Invisible80
Ovaj definitivno glup
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi