Petrović: Od miša se pravi slon...Je li se sad trebamo za*ebavati dvije sedmice?

Trener Radnika nezadovoljan

Petrović: Od miša se pravi slon...Je li se sad trebamo za*ebavati dvije sedmice?

A. Čaušević

Trener Radnika Slavko Petrović je negativno iznenađen odlukom da se stopira prvenstvo Bosne i Hercegovine na naredne dvije sedmice. 

Nakon preporuka Kriznog štaba u NFSBiH su odlučili da prolongiraju 23. i 24. kolo Premijer lige za naredne dvije sedmice.

Petrović je bez dlake na jeziku iskazao nezadovoljstvo ovakom odlukom jer će neki klubovi iskoristiti period da im se oporave povrijeđeni igrači.

"Za mene to nije dobra odluka...Od miša se pravi slon. U državi je 11 zaraženih pravi se takav alarm, to je nevjerovatno. Ovo će odgovarati nekim klubovima jer će im se vratiti povrijeđeni igrači i bit će u prednosti. Kao što je slučaj sa Širokim Brijegom", kazao je Petrović na početku razgovora za SportSport.ba.

"Odlučeno je da se igra bez gledatelja što je za mene sasvim normalno. Ako se zna da od koronavirusa najveća opasnost prijeti djeci i starijim, u tu grupu ne spadaju fudbaleri trebalo se nastaviti igrati bez gledatelja."

"Sada su svi treneri u problemu, jer moramo dvije sedmice držati ekipu na okupu, a za dvije sedmice nam mogu reći isto. Ovo je za mene neshvatljiv potez. Odlučili su tako i moramo se pomiriti s tim i nema da se bunimo."

Srbijanski stručnjak nema namjeru dati igračima slobodno uz naglasak da ga je odluka o odgađanju utakmica dočekala baš nakon završenog treninga.

"Dva dana pred utakmicu završili smo zadnji trening koji je ličio na trening. Sve smo obavili, završava se trening, ulazimo u svlačionicu govore nam da nema odigravanja. Ne možeš igrati ni prijateljske. Kako sad da se održava ekipa? Hajde da se za*ebajemo dvije sedmice..."

"Igračima ne možete dati slobodno, prvenstvo se može nastaviti...Je li sad treba da se za*ebajemo dvije nedjelje? Ovdje se radi o egzistenciji sportista i klubova. Neki klubovi su namirisali formu kao Sloboda. Ne možeš dagi igračima slobodno jer kako da napraviš ekipu da dođe do vrhunca jer je moja ekipa ušla u odličnu formu."

"Odluka da se igra bez gledatelja je bila idealna jer sportisti nisu ugroženi. Spremaš se spremaš za utakmicu i odjednom ti kažu da se utakmice odgađaju."

Petrović je otkrio kako je razgovarao sa dvojicom trenera iz Premijer lige koji su također bili protiv prekida, ali imena nije želio otkriti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ima određenih klubova koji finansijski gube, ali sada se nagomilavaju utakmice. Imamo prvenstvo, imamo kup, to sve treba uglaviti. Treneri s kojim sam bio u kontatku nisu bili za prekid, ali ne bih govorio o njihovim imenima", kazao je Petrović za kraj.

Radnik je u 23. kolu u Bijeljini trebao dočekati Široki Brijeg, a narednog vikenda bi je planirano da gostuju Veležu. Termini tih mečeva su za sada nepoznati.

Top Komentari

Fcs
Mrš krme debelo.
17 8
19211921
u italiji je zdravstveni sistem pred kolapsom radi virusa a nasi nestrucnjaci govore kako se pretjeruje i treba igrat: skontajmo da je stvar ozbiljna
15 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi