Petrović: Za nas je ovo prelomni meč u sezoni

Trener Slobode pred Borac

Petrović: Za nas je ovo prelomni meč u sezoni

M. Šljivak

Fudbaleri tuzlanske Slobode sutraće u 5. kolu Lige za opstanak na Tušnju ugostiti ekipu banjalučkog Borca.

Tuzlaci su pod imperativom pobjede u ovom meču i svaki drugi rezultat mogao bi ugroziti njihovu poziciju u Premijer ligi BiH.

Trener tima sa Tušnja Slavko Petrović je pred meč sa Borcem istakao:

"Meni ovo malo liči na brzopotezni šah jer tek što smo se vratili sa puta očekuje nas nova utakmica. To nam je treća utakmica u sedam dana i zna se koliko je teško igrati u takvom tempu. Nadam se da će moji igrači ući koliko-toliko svježi utakmicu, radili smo na osvježenju, ali očekuje nas tim koji je odmarao u proteklih sedam dana", rekao je Petrović, te je dodao:

Moja ekipa u drugom dijelu sezone nije zakazala ni u jednom meču i nadamo se da ćemo i nastaviti u ovom ritmu. Borac je neugodna ekipa, nadam se da ćemo ovog puta imati malo više sreće i da nećemo dopustiti da nam protivnik postigne gol", rekao je Petrović.

Trojica fudbalera sigurno neće igrati, a Petrović je ovaj meč označio najbitniji u sezoni.

"Terzić, Osmanagić i Bekić neće moći da nastupe. Nismo u situaciji da puno mijenjamo jer nemamo kvalitetnu širinu da možemo promijeniti pola ekipe. Isti igrači će u suštini nastupiti i da dođemo do tri boda koja su nam prelomna u ovoj sezoni", dodao je trener tuzlanskog tima.

Mladi golman ekipe sa Tušnja Azir Muminović je rekao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


"Očekujem tešku utakmicu, ali mislim da smo pokazali na Grbavici da se možemo nositi sa svim protivnicima. Ušli smo u kontinutet igara i očekujem da će tri boda ostati u Tuzli. Pozivam publiku da nas podrži".

Meč Sloboda - Borac igra se sutra od 16:30.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi