Petroviću trofej prvaka sa mladim timom Korone

Sjajni nastupi

Petroviću trofej prvaka sa mladim timom Korone

S. Mlaćo

Povratak u Poljsku iz redova NK Vitez pokazao se kao pravi potez za mladog Zvonimira Petrovića. 

Petrović je na zimu preošao u Koronu Kielce, te postao profesionalni ugovor sa samo osamnaest godina.

Sa U-18 timom Korone je briljirao, a o kakvom se talentu radi najbolje pokazuje to da je jedini stranac u ovoj selekciji poljskog kluba.

Na samom početku Petrović je imao problema sa povredom, no uspio se vratiti i u deset odigranih utakmica postići tri pogotka i upisati osam asistencija. Petrović će tako igrati Ligu prvaka za juniore, a također nastupa i za drugu ekipe Korone, te stiče dodatno iskustvo.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

U četiri utakmice upisao je po tri pogotka i tri asistencije, što dovoljno govori o kakvom se talentu radi.

Petrović je u dresu Viteza dobio i poziv za juniorsku reprezentaciju naše zemlje, a sada će na njega oko gotovo sigurno baciti i selektor naše mlade reprezentacije Vinko Marinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi