Korona na pogon Jukića: Sezona nije mogla bolje da krene
FOTO: Pawel Relikowski / Polska Press

Mladi bh. reprezentativac u sjajnoj golgeterskoj formi

Korona na pogon Jukića: Sezona nije mogla bolje da krene

S. Mlaćo

Ivan Jukić je sjajno započeo novu sezonu u Poljskoj. Mladi bh. reprezentativac sa tri pogotka u isto toliko kola prvi je strijelac lige.

Pogodio je Jukić i u petak navečer na gostovanju kod Wisle Plock, te je Korona upisala prva tri boda u novoj sezoni.

"Prije svega zadovoljni smo zbog pobjede. Sezona za mene nije mogla bolje da krene. Na prethodnim utakmicama nismo mogli do tri boda, ali sada jesmo. Kao tim, trebali smo ovu pobjedu", kazao je Jukić u razgovoru za poljske medije.

"Odigrali smo taktički dobro, ispoštovali zamisli trenera sa sastanka, a presudan je bio taj crveni karton koji su domaći zaradili u 34. minuti. Sve se nakon toga preokrenulo u našu korist", dotakao se Jukić duela sa Wislom Plock.

Vjeruje da će ova pobjeda dati krila njemu i njegovim saigračima.

"Pobjeda nam daje mnogo samopouzdanja. Mnogo je prijatnije trenirati sada. Pred novu utakmicu ćemo izaći sa još jačim stavom i boriti se za tri boda, ovog puta pred našim navijačima".

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Prošle sezone je postigao četiri pogotka, a sada tri za samo tri kola. Poljake je zanimalo koji je njegov cilj kada su pogoci u pitanju.

"Nemam konkretan cilj. Zadovoljan sam svakim postignutim pogotkom, te ću pokušati da dajem od sebe još više. Osjećam veliku podršku svih u klubu, mnogo mi pokažu i želim da im se odužim", dodao je Jukić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi