Pezer ušao i pogodio za pobjedu HŠK Zrinjski protiv FK Željezničar

Trijumf Plemića

Pezer ušao i pogodio za pobjedu HŠK Zrinjski protiv FK Željezničar

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Veliki derbi u 26. kolu Premijer lige BiH odigrali su u Mostaru aktuelni prvak Zrinjski i Željezničar, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 1:0.

Miran uvod u meč vidjeli smo u Mostaru. Nije se ništa naročito dešavalo u početnih 15-ak minuta, a prvi koji je prijetio golu bio je FK Željezničar. Igrala se 19. minuta kada je Mujezinović šutirao, ali pravo u Brkića.

Četiri minute kasnije gosti u novoj akciji. Krpić je uposlio Asima Zeca koji glavom šutira preko gola i propala je još jedna dobra situacija pred golom Zrinjskog.

Bolju igru Željo je umalo naplatio u 34. minuti. Odličnu loptu Rodina prihvata Veselinović, našao se sam pred golmanom Plemića Brkićem, ali mu je čuvar mreže domaćih skinuo zicer.

Zrinjski je zaigrao tek u finišu prvog dijela. Miloš Filipović je istrčao kontru i šutirao pored gola u 42. minuti, a zatim je i Stanić bio u dobroj akciji, ali je Fejzić brzo reagovao i uhvatio je loptu, te se na odmor otišlo bez golova (0:0).

Zrinjski je iz prve šanse poveo u nastavku. Rezervista Semir Pezer, koji je dobio šansu u drugom poluvremenu, pogađa mrežu Fejzića za veliko slavlje i prednost domaćeg tima od 1:0.

Međutim, sedam minuta kasnije Kristijan Sanić dobija drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš, pa su Plemići ostali sa deset igrača u ostatku utakmice.

Nakon primljenog pogotka i crvenog kartona domaćih gosti su preuzeli terensku nadmoć. Međutim, napadi Plavih sa Grbavice su bili itekako jalovi i nije bilo one prave šanse, iako su gosti često šutirali prema golu.

Blaž Slišković je naravno zatvorio utakmicu. Pokušao je sve kako bi odbranio stečenu prednost, a u tome je na kraju i uspio. Ostalo je 1:0 za domaće i Plemići nastavljaju potjeru za Sarajevom u borbi za titulu.

Željezničar je nastavio seriju poraza, izgubili su drugi derbi zaredom i na Grbavici ponovo vlada veoma teška situacija.

Premijer liga BIH, 26. kolo:

Zrinjski - Željezničar 1:0

Zrinjski: Brkić, Čurjurić, Barišić, Čirjak, Stojkić, Jakovljević, Stanić, Rustemović, Filipović, Bekić, Kadušić

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Fejzić, Pavić, Šabanadžović, Zec, Krpić, Mujezinović, Stanić, Veselinović, Sadiković, Sipović, Rodin.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Đuka
ŠAMPIONI!
0 13
casimiro
Amare jebem ti sve!!!karinoo...Naserem ti se u usta!!!
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi