De Bruyne je toliko zanemarenu zvijezdu Premier lige izabrao za najboljeg igrača sezone
Kevin de Bruyne je imao puno problema s povredama, a kada se vratio na teren, City je ponovo zaigrao i postao nezaustavljiv za sve timove u Engleskoj

Belgijanac iskren

De Bruyne je toliko zanemarenu zvijezdu Premier lige izabrao za najboljeg igrača sezone

Edmir Škorić

Belgijskog reprezentativca Kevina De Bruynea smatra se trenutno jednim od najboljih igrača Premier lige i evropskog fudbala. Zbog povrede nije igrao dobar dio sezone, no njegovim povratkom se Manchester City "probudio" i vratio u trku za titulu, pa je kolo prije kraja na dobrom putu da je odbrani.

De Bruyne je svojim asistencijama i golovima vratio City na pobjedničke staze i Građani će za vikend protiv West Hama igrati meč za titulu. Dovoljna će im biti pobjeda na Etihadu, bez obzira na rezultat Arsenala i Evertona.

Za mnoge je De Bruyne mozak ekipe koju predvodi Pep Guardiola, a Belgijanac je postigao četiri gola uz 10 asistencija na 17 odigranih utakmica ove sezone. De Bruyne je posljednji doprinos dao u pobjedi 2:0 nad Tottenhamom, gdje je asistirao za pogodak Erlinga Haalanda.

Njegovi saigrači iz Cityja Phil Foden i Erling Haaland su među osam nominovanih zajedno s Declanom Riceom, Martinom Odegaardom, Olliejem Watkinsom, Coleom Palmerom, Virgilom van Dijkom i Alexanderom Isakom kada je riječ o najboljem igraču sezone.

Kao dvostrukom dobitniku ove nagrade, De Bruyneov glas ima veliku težinu. Zato je Rodrija, kojeg je Premier liga izbacila iz užeg izbora, označio kao jednog od svojih najboljih igrača sezone.

Oglasi

"Za najboljeg igrača sezone, izabrao bih Phila Fodena ili Rodrija, zbog značaja koji su imali u ekipi", rekao je De Bruyne.

“I u drugim momčadima ima dosta dobrih igrača. Arsenal, bilo ih je nekoliko, Ollie Watkins je bio izuzetan za Aston Villu", rekao je iskusni veznjak.

Rodrijeva važnost za momčad Cityja ne može se podcijeniti jer su Građani izgubili u tri od četiri utakmice u kojima španski reprezentativac nije bio na terenu.

Manchester City je perpun sjajnih fudbalera, a u posljednje vrijeme se posebno istakao hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, koji je postigao neke ključne golove u svojoj debitanskoj sezoni na Otoku.

Oglasi

City je želio da osvoji ponovo tripletu, ali je ispao pomalo nesretno od Real Madrida u četvrtfinalu Lige prvaka, dok titulu drži u svojim rukama, a u finalu FA kupa igrat će protiv Manchester Uniteda na Wembleyju 25. maja.

A postavlja se iznova pitanje hoće li De Bruyne i naredne sezone igrati u Premier ligi, pa čak i u Evropi. Jasno je da već neko vrijeme ovaj igrač ima ponude iz Saudijske Arabije, tako da se ne isključuje mogućnost da u zalasku svoje karijere odluči potpisati bogati ugovor na Bliskom istoku poput mnogih fudbalskih zvijezda.

Al Ittihad, jedan od najjačih timova Saudijske Arabije, na radaru ima i De Bruynea i Mohameda Salaha. Spreman je dati im ugovore kakve ne mogu dobiti u Engleskoj, a profitirali bi i njihovi timovi jer imaju govore do ljeta 2025. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Eventualni odlazak u Saudijsku Arabiju bilo bi prvo vanevropsko iskustvo za KDB-a koji je prethodno igrao za Genk, Chelsea, Werder i Wofsburg.

U Cityju je od 2016. godine, kada je kupljen od njemačkog tima za 76 miliona eura. Za Građane je odigrao 380 utakmica i postigao je 102 gola uz 170 asistencija. Do sada je 99 puta nosio dres Belgije i dao je 26 golova, a gledat ćemo ga srećom i na Euru u Njemačkoj. Belgija će biti u grupi sa Rumunijom, Slovačkom i Ukrajinom.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi