Završena je ozbiljna karijera jednog od najskupljih ikad: Coutinho ima novi klub

Odlazi iz Engleske

Završena je ozbiljna karijera jednog od najskupljih ikad: Coutinho ima novi klub

Midhat Šljivak

Brazilac Philippe Coutinho (31) ima novi klub. Jedan od najskupljih fudbalera svih vremena dogovorio je saradnju s katarskim Al-Duhailom i uskoro će posao biti zvanično potvrđen.

Philippe Coutinho napušta Aston Villu. Nije brazilski fudbaler u ovom timu uspio karijeru vratiti na prave staze i po svemu sudeći je završio s ozbiljnim fudbalom.

Karijeru 31-godišnji ofanzivac nastavlja u Kataru. Dogovorio je uslove s ekipom Al-Duhail i sve će ubrzo biti zvanično potvrđeno.

Coutinho je u Aston Villu stigao u januaru 2022. godine na posudbu iz Barcelone. Nekoliko mjeseci kasnije je potpisan na četverogodišnji ugovor u transferu vrijednom 17 miliona eura.

Međutim, nije previše pokazao na Villa Parku. Gubio je polako mjesto u timu i odlazak u neku od egzotičnih liga se mogao naslutiti.

Oglasi

Podsjetimo, Coutinho je i dalje jedan od najskupljih fudbalera ikad. Barca ga je u januaru 2018. godine ekipi Liverpoola platila nestvarnih 135 miliona eura.

Ovu cifru nikada nije opravdao. Išao je na posudbu u Bayern, a zatim je pokušao spas nači u Aston Villi, no u tome nije uspio i sada će imati šansu da svoje kvalitete pokaže u Kataru.

Treba napomenuti da njegov novi tim vodi legendarni Argentinac Hernan Crespo.

Philippe Coutinho je karijeru počeo u brazilskom Vascu, a igrao je potom za Inter, Espanyol, Liverpool, Barcelonu, Bayern i u konačnici za Aston Villi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Može se pohvaliti osvajanjem Lige prvaka i Bundeslige s Bayernom, te La Lige s Barcelonom

U dresu reprezentacije Brazila ovaj fudbaler je odigrao 68 utakmica i postigao je 21 gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi