Klubovi su na njega potrošili 200 miliona, plata mu je 150.000 sedmično, a igra s rupom u kopački

Ne pomaže mu ni silni novcac

Klubovi su na njega potrošili 200 miliona, plata mu je 150.000 sedmično, a igra s rupom u kopački

Admin Čaušević

Jedan od najskupljih igrača u historiji ima neriješiv problem, a ne može mu pomoći niti ogroman novac kojeg je zaradio i još uvijek zarađuje. I nije jedini koji se suočava sa tim medicinskim fenomenom.

Još uvijek je među pet najskupljih igrača ikada iako je daleko od stare slave, a kao još neki poznati fudbaleri muku muči sa tzv. Haaglundovom petom.

Na Philippea Coutinha klubovi su kombinovano potrošili oko 200 miliona eura, tačnije samo za njegov igrački karton, ne računajući i plate.

Dobro poznati Brazilac je i dalje vlasnik jednog od najvećih transfera u historiji, tačnije pozicioniran je na petom mjestu pošto je Barcelona za njegovog dovođenje iz Liverpoola 2018. godine izdvojila 140 miliona eura.

Coutinho je trenutno pod ugovorom sa Aston Villom, ali igra na posudbi u Al Duhailu gdje mu je prema prema nekim informacijama plata oko 150.000 eura, tačnije isto kao u engleskom klubu.

Oglasi

Ipak, bez obzira novac kojeg zarađuje ofanzivac ne može riješiti problem Haaglundove pete pa utakmice igra sa rupom na kopački desne noge.

Mnogi fudbaleri imaju tzv. problem Haalgundove pete

To je čest medicinski problem kod sporista, koji se pojačava kod nošenja nove opreme, a posebno kod onih sa krutim stražnjim rubom, kao što su i kopačke.

Unutarnji gornji dio u mnogim slučajevima ima čvrstu plastičnu strukturu, kako bi se glob zaštitio od udaraca i bio stablizovan promjena smjera.

Ova patologija povezana je s upalom kalkaneusa i jedan je od najčešćih i najtežih problema za rješavanje kod trkača. Haglundova peta može nastati i zbog posturalnih problema ili pretjeranog stresa, što je najvjervatniji razlog kada se govori o fudbalerima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Unatoč velikoj evoluciji, kopačke se i dalje ne mogu se smatrati najmekšom i najudobnijom obućom za tjelesnu aktivnost.

Coutinho nije jedini kojeg muči ovaj problem, pošto se nešto slično dešava drugim zvijezdama kao što su Mats Hummels i Roberto Firmino. Dok je bio aktivan istu muku je mučio italijanski veznjak Daniele De Rossi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi