Philippe Coutinho hoće da napusti Barcelonu i već zna za koga želi potpisati

Vraća se u Englesku?

Philippe Coutinho hoće da napusti Barcelonu i već zna za koga želi potpisati

E. Čaušević

Philippe Coutinho je početkom 2018. godine stigao u Barcelonu u Liverpool kao veliko pojačanje, ali tu ulogu nije opravdao.

U prošloj sezoni Coutinho je bio jedan od igrača koji je dobio najveće kritike zbog loših igara, a u finišu sezone čak je došao u sukob s navijačima koji su ga u nekoliko utakmica zvižducima ispratili s terena.

Barcelona je Coutinha platila oko 160 miliona eura čime je Brazilac postao daleko najskuplji igrač ovog kluba u historiji. Ova transfer saga trajala je mjesecima jer ga Liverpool nije puštao, ali na kraju je Barca uspjela završiti posao.

Mnogi vjeruju da su Katalonci to uradili kako bi što prije opravdali odlazak Neymara, no Coutinho nije još uvijek pokazao skoro ništa što se od njega očekuje na Camp Nou.

Već neko vrijeme se uveliko špekuliše da će Coutinho već ovog ljeta napustiti Barcelonu. Navodno, čelnici kluba nemaju strpljenja s njim i poručili su mu da će ga sigurno prodati ukoliko dođe ponuda koja će zadovoljiti njihove apetite.

No, jasno je da će Barceloni trebati sreća kako bi iz svega izašla kao pobjednik jer sigurno neće moći vratiti novac koji je uložen za Brazilca. Ipak, interes za Coutinha postoji, a on se povezuje u posljednje vrijeme najviše sa PSG-om i Chelseajem.

Španski mediji objavili su danas da Coutinho nema preveliku želju da ide u PSG iako mu sigurno ovaj klub nudi više novca. Navodno, njegova želja je da potipiše za Chelsea jer je svjestan da će tu biti prva zvijezda.

Naravno, Chelsea čini sve da dovede igrača koji će biti zamjena za Edena Hazarda koji je potpisao za Real Madrid. Coutinho im je prva želja i u prilog im ide to što je on pokazao želju da potpiše za londonski klub.

No, jedini problem mogao bi biti to što Barcelona neće za njega prihvatiti ponudu manju od 100 miliona eura. Ipak, jedno je jasno, a to je da nas čeka još jedna transfer saga oko Coutinha ovog ljeta.

Nikom nije žao kao njemu

Poznato je da je Coutinho napustio Redse jer je htio ići u klub s kojim može osvojiti Ligu prvaka, a sada se zbog toga itekako kaje. Trenutno Liverpool ima jednu od najboljih momčadi na svijetu sa fantastičnim napadom, nevjerovatnom odbranom i sasvim dobrom veznom linijom. Ostane li na okupu, ovaj tim bi trebao da nastavi sa osvajanjem trofeja narednih sezona, ali glavni dio posla obavljen je sinoć.

Redsi su pobijedili Tottenham u Madridu i tako osvojili šesti naslov Lige prvaka, a ako neko danas može da žali što nije sinoć slavio, onda je to - Coutinho.

Brazilac je obećavao u Liverpoolu, igrao zaista dobro, ali je odlučlio da pređe u Barcelonu s nadom da će lakše do velikih trofeja. Sad sve to posmatra putem malog ekrana.

Čak je sada ludo kada pomislite da je prije dvije godine Coutinho bio ključan igrač Liverpoola čiji je odlazak izgledao poput katastrofe. Podsjećamo, on je u ljeto 2017. odlučio da ode, a već u januaru je bio na putu za Kataloniju.

"Svi znaju da sam želio doći u Barcelonu. Nije bilo moguće tijekom ljeta, ali smo uradili sve da to bude u zimu. Došao sam da osvojim velike trofeje i to je jedan od razloga što sam potpisao za Barcu", kazao je Coutinho.

Prošle sezone Barca je ispala u četvrtfinalu Lige prvaka od Rome, sada od Liverpoola u polufinalu...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone Barca je osvojila 'samo' La Ligu, pošto je u finalu Kupa kralja poražena od Valencije s 2:1. Sada su sve učestaliji izvještaju da Barca prodaje Coutinha ovog ljeta, pošto planira da dovede Griezmanna i Neymara.

Nije to bilo dobrih 18 mjeseci za Coutinha, koji je gledao sinoć Liverpool kako osvaja Ligu prvaka i vjerovatno na trenutak pomislivši da je i sam mogao biti dio toga. Mogao je, ali nije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Robijasis1000
Cuj sinoc pobjedili Totenhem
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi