Philippe Coutinho uskoro ide na transfer listu

Barcelona više nema strpljenja

Philippe Coutinho uskoro ide na transfer listu

Endin Čaušević

Barcelona je tokom ove sedmice igrala veliki El Clasico protiv Real Madrida u okviru prve utakmice polufinala Kupa Kralja, te je na kraju meč završen rezultatom 1:1.

Kraljevski klub je imao prednost od samog početka utakmice golom Lucasa, ali je domaći tim sredinom drugog poluvremena preko Malcoma uspio da dođe do izjednačenja. Ernesto Valverde nije mogao u ovom meču od prve minute računati na Lionela Messija zbog problema s povredom, te je Argentinac odigrao nekih dvadesetak minuta.

Šansu od prve minute dobio je i Philippe Coutinho koji je igrao u vrhu napada sa Suarezom i Malcomom. Coutinho već nekoliko utakmica igra umjesto povrijeđenog Ousmanea Dembelea, ali to nikako ne koristi. Brazilskom igraču u proteklih nekoliko mjeseci ništa ne ide od noge, te je protiv Reala bio jedan od najlošijih na utakmici.

Strpljenja za Coutinha među navijačima Barcelone je sve najmanje, a čini se da slično razmišljaju i čelnici kluba. Mundo Deportivo prenosi da bi Coutinho mogao napustiti Camp Nou na kraju sezone iako je tek početkom 2018. godine došao iz Liverpoola za 160 miliona eura i tako postao najskuplji igrač Barcelone u historiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

O Coutinhovom odlasku pričalo se i u januarskom prelaznom roku, ali su iz Barcelone poručili da on jednostavo nije na prodaju. Međutim, ukoliko brazilski igrač nastavi s ovako lošim izdanjima sigurno je da će na ljeto sigurno biti jedan od prvih koji će spakovati kofere.

Ponovo se aktivirala priča o Neymarovom povratku u Barcu, a Coutinho bi mogao biti mamac za PSG. Katalonci razmišljaju o tome da ponude razmjenu francuskom klubu i da za Neymara daju Coutinha. Naravno, to se može sve promijeniti, a glavnu riječ ima Coutinho koji može svima začepiti usta igrama na zelenom terenu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

luks-02
Najlošiji je Luis Suarez.Samo zbog prijatelstva sa Mesijem je zabetoniran u prvom timu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi