Piatekov "potez" će navijači Herthe pamtiti dok su živi ukoliko klub ispadne iz Bundeslige

Nevjerovatan promašaj Poljaka

Piatekov "potez" će navijači Herthe pamtiti dok su živi ukoliko klub ispadne iz Bundeslige

E. Škorić

Mainz i Hertha su večeras u sklopu 29. kola Bundeslige odigrali meč koji je završen bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Dva gola viđena su u ovom meču, oba u prvih 45 minuta, a meč je bio isuviše važan, pogotovo za goste iz Berlina koji se nalaze na pretposljednjem mjestu i imaju sve manje nade u ostanak.

No, sve bi drugačije bilo danas da su slavili u Mainzu, a što nisu, neka pitaju Krzysztofa Piateka. Poljak je uspio da promaši nemoguće u samoj završnici meča.

Tačnije, zicer je promašen u 82. minuti. Bukvalno je bio sam pred golom nakon ubačaja s lijeve strane i pravo je čudo kako s nekoliko metara nije uspio zatresti mrežu domaćina.

Promašaj je ubrzo postao viralan, a navijači Herthe se pitaju: Da li je Poljak svjestan da bi ovaj promašaj mogao biti presudan za Herthu?

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Berlinski sastav je trenutno pretposljednji sa 27 bodova, dok Koeln ima 29 na 16. mjestu, a Bielefeld i Bremen, koji su izvan opasne zone, imaju po 30 bodova. Hertha također ima i dvije utakmice manje, pa zaista ima realne šanse da do kraja izbori ostanak.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Imaju 2 meča manje i relativno lagan raspored tako Herta ne bi trebala da ispadne, ali... ekipa koja ima Kunju, Pjonteka, Bojatu, Genduzija, Kordobu, Lukebakija, Radonjića, Štarka, Tusara, Askasibara... iskusne Kediru, Daridu, Pekarika, Platenharda... nije smjela da se dovede u ovakvu situaciju par kola prije kraja prvenstva...
7 0
Mahirszna
Eeeh kako bi njima ibisevic ovu priliku realizovo ne bi morali strahovat za opstanak..?
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti