Piatek nakon šest mjeseci napušta Milan, Rossoneri odredili cijenu

Sjajni Poljak

Piatek nakon šest mjeseci napušta Milan, Rossoneri odredili cijenu

Admin Čaušević

Krzysztof Piatek bi poslije šest mjeseci boravka na San Siru mogao promijeniti sredinu. 

Sjajni Poljak je zimus u transferu vrijednom 35 miliona eura prešao iz Genoe u Milan te se njegovo dovođenje u redove Rossonera pokazalo kao puni pogodak.

Međutim, već ovog ljeta 23-godišnjak bi mogao ponovo pakovati kofere i pripremati se za odlazak na neku drugu desitanciju. Razlog su UEFA-ine sankcije zbog kršenja finansijskog fair playa.

Ukoliko Milan ne izbori plasman u Ligu šampiona zbog značajnih gubitaka Rossoneri će biti primorani da prodaju neke od najboljih igrača.

Prema pisanju La Repubblice među pet igrača se nalazi i Piatek obzirom da je strijelac 21 gola u Seriji A izuzetno tražen.

Milan vrijednost svog napadača procjenjuje na 50 miliona što bi milanskom klubu donijelo zaradu od 15 miliona u slučaju prodaje.

Piatek je u Italiju stigao prošlog ljeta iz poljske Cracovie za svega 4.5 miliona eura. Svoju avanturu u Seriji A je počeo na fenomenalan način. U prvih osam kola postigao je isto toliko golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Odlične igre su mu donijele ekspresan transfer i odlazak u Milan gdje je također nastavio s dobrim partijama, ali u finišu sezone bilježi pad forme kao i cijela ekipa Rossonera.

Milan večeras igra meč 35. kola protiv Bologne. Eventualnom pobjedom prišli bi na tri boda četvrtoplasiranoj Atalanti i zadržali šanse za plasman u Ligu prvaka.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi