Piatek: Nisam iznenađen, već sam rekao da sam spreman

Oduševio navijače na San Siru

Piatek: Nisam iznenađen, već sam rekao da sam spreman

Poljski napadač Krzysztof Piatek odigrao je sjajan meč protiv Napolija u okviru četvrtfinala Kupa Italije.

Milan je na San Siru slavio sa 2:0, a novi centarfor Rossonera je postigao oba gola za svoj tim i to iz prvih šuteva prema golu protivnika - u 11. i 27. minuti.

Piatek je nakon utakmice poručio da je izuzetno sretan, ali i ne previše iznenađen što je na ovakav način debitovao za svoj novi klub kao starter.

"Očekivao sam noć poput ove. Rekao sam da sam spreman, a ovo mi je dalo samo vjetar u leđa. Zadovoljan sam i bilo je lijepo, ali ovo je tek početak", započeo je samouvjereni Piatek, te nastavio:

"Oba gola su bila sjajna, iako su bila potpuno različita. Prije utakmice sam pričao sa Laxaltom i Borinijem kojim sam rekao da mi, ako je moguće, šalju baš lopte poput ovih, duge i visoke. Volim takve pasove, tu se najbolje snalazim".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kod drugog gola, ispred sebe sam imao Koulibalyja. Nije bila lagana situacija, ali se dobro završilo. Bilo je predivno igrati na San Siru i hvala navijačima na podršci, a ja se već okrećem novoj utakmici protiv Rome koja se igra za vikend", zaključio je 23-godišnji Poljak.

Krzysztof Piatek je u Milan stigao nakon što je u dresu Genoe na 19 utakmica u Seriji A postigao 13 golova, a plaćen je 35 miliona eura. Prije samo pola godine, Piatek je igrao u domovini gdje je nastupao za Cracoviju.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi