Kad je vidio šta radi njegov "odabrani" legendarni Colina od muke pričao sam sa sobom

Viralna scena

Kad je vidio šta radi njegov "odabrani" legendarni Colina od muke pričao sam sa sobom

A. Čaušević

Odluke koje je donio zambijski sudija Janny Sikazwe tokom utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. između Belgije i Kanade nisu samo razbjesnile samo kanadske igrače već i najboljeg arbitra u historiji fudbala.

Tokom utakmice kamere su uhvatile predsjednika Sudijske komisije FIFA-e Pierluigija Collinu koji je bio na tribinama stadiona Ahmad bin Ali u Al Rayyanu.

Kamere se uspjele zabilježiti trenutak legendarnog sudije sa začuđenim izrazom lica vjerovatno zbog loše sudačke predstave kojoj je svjedočio.

Sve je izgledalo tako da Collina razgovara sam sobom zbog razočaranja poslom kojeg obavljaju arbitar iz Zambije i njegovi pomoćnici.

Naime, u prvom poluvremenu sudija Sikazwe je uspio napraviti neke pogreške koje su bile toliko ogromne da je Collina počeo pričati sam sa sobom.

Oglasi

Sikazwe nije vidio očigledno igranje rukom Carrasca, ali je na asistenciju VAR sobe pokazao na bijelu tačku. Šutirao je Davies, a njegov udarac maestralno odbranio Courtois. Može se reći da ga je tehnologija spasila.

U 13. minuti sudije su napravile novu kardinalnu grešku. Hazard je odigrao povratni pas, a jedan od igrača Kanade je srušen u kaznenom prostoru, međutim sudije su na opšte iznenađenje svirale ofsajd.

Ta greška svakako ide na dušu drugog pomoćnika Maringuleom. Situaciju pogledajte ovdje.

Finiš prvog poluvremena donosi presudne momente. Laryea je ušao u kazneni, Witsel ga je oborio, a sudija Sikazwe nije pokazao na penal iako se radilo o faulu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sudija Sikazwe sa pomoćnicima Dos Santosom i Maringuelom pred utakmicu Belgija - Kanada, četvrti arbitar bila je je Japanka Yoshimi Yamashita 

Belgijanci su na kraju meč riješili u svoju korist sa 1:0, a teško je vjerovati da će sudija iz Zambije više suditi na ovom Svjetskom prvenstvu.

Inače, sudija Sikazwe je svjetsku slavu stekao kada je dva puta svirao kraj utakmice Tunis - Mali, a da nije bilo siteklo regularnog vrijeme od 90 minuta i to zato što je pogrešno namjestio vrijeme na svom satu.

Top Komentari

user1639705257
@FahroKonjHodzic ljepši je uvaženi Colina od tebe... NOSURDO... Hehehe
1 1
Vertalessa
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Top24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi