Zbog čega je čuveni Collina ostao bez kose? "Ne volim šale na račun ćelavosti, bolno je za mnoge"
Foto - EPA

Legendarni sudija

Zbog čega je čuveni Collina ostao bez kose? "Ne volim šale na račun ćelavosti, bolno je za mnoge"

M. Šljivak

Legendarni Pierluigi Collina jedan je od najboljih sudija koji su se ikada pojavili.

Čuveni 'ćelavac' je bio nešto posebno u svijetu fudbala, a nije bilo fudbalera koji mu se smio suprotstaviti na terenu.

Mnogi su se pitali kako je Collina ostao bez kose. Do sredine 20-ih godina života imao je dlake na tijelu, ali zatim mu je dijagnostifikovana bolest zvana "alopecia areata".

Alopecia areata je iznenadan, mrljasti gubitak kose ili dlaka u osobe bez očite kožne ili sistemske bolesti, a Collina otkriva kako je on sve to podnio.

"Alopecia areata je bolest. Za mene to ni godinama kasnije nikakav problem. Izgubio sam kosu sa 24 ili 25 godina", rekao je Collina za El Mundo i nastavio je priču:

"Imao sam prijatelja koji mi je bio kao brat i dijagnostikovan mu je rak. On je isto ostao bez kose, ali iz mnogo ozbiljnijeg razloga. Umro je nekoliko godina kasnije. Nakon toga sam svoj 'problem' ostavio po strani".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Vidio sam kako djeca koja imaju ovu bolest prolaze kroz težak period, izloženi su žestokim napadima. Za djevojčice je još teža situacija. To je bolest koja uzrokuje bol mnogim ljudima. Ne volim šale na račun moje ćelavosti. Nijednu jedinu šalu", poručio je Collina.

Collina će ostati upamćen kao jedan od najboljih sudija svih vremena i teško će se ikad pojaviti neko sličan njemu.

Top Komentari

Sars33
Ovaj da je isad, ne bi war postojo :)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi