Ipak je samo čovjek: Najveća greška u karijeri legndarnog Colline!

Desila se 2005. godine

Ipak je samo čovjek: Najveća greška u karijeri legndarnog Colline!

A. Čaušević

Pieruligi Collina je najbolji sudija svih vremena, ali i legendarni Italijan je samo čovjek i kao takav je bio sklon greškama. 

Tokom karijere Collina je sudio najznačanije mečeve kako u klupskom tako i reprezentativnom fudbalu. Od finala Lige prvaka do finala Svjetskog prvenstva.

Možda i najveću grešku je napravio u agustu 2005. godine u revanš meču posljednjeg pretkola Lige prvaka između Evertona i Villareala.

Duncan Ferguson je skočio najvisočije nakon jednog ubačaja iz kornera i zatresao mrežu. Tim golom bi Everton poveo s 1:2 i susret bi otišao u produžetke nakon poraza na Goodisonu s 1:2.

Međutim, Italijan je misteriozno svirao faul, iako nije bilo povoda da se to uradi. Situaciju možete pogledati na 3:50 video priloga.

Umjesto da utakmica ide u produžetke Žuta podmornica duboko u nadoknadi zabija drugi gol za 2:1 preko Diega Forlana u grupnu fazu Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

To je bilo historijska šansa za Karamele da se plasiraju u elitno takmičenje, međutim Collina je svojom odlukom uništio snove tadašnjoj sjajnoj generaciji.

Na drugoj strani, Villaeral jee zahvaljujući Collini ostvario najveći uspjeh u klupskoj historiji jer je te sezone stigao do polufinala Lige prvaka gdje ih je zaustavio Arsenal s ukupnih 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi